Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Ten Hag bestämmer / Ingen Martial / Ronaldo svarar

Tidigare i dag höll Erik ten Hag sin presskonferens inför morgondagens match mot Chelsea, och som väntat så handlade de flesta frågorna om Cristiano Ronaldo. Utöver det så är Anthony Martial fortfarande inte redo för spel. Det och mycket annat hittar ni i dagens nyhetssvep. 

Ten Hags presskonferens

Som väntat så handlade dagens presskonferens inför morgondagens match om Cristiano Ronaldo och beslutet att lämna honom utanför matchtruppen mot Chelsea.

Om just det så sade Ten Hag att uttalandet från klubben säger det mesta och att konversationen mellan honom och Ronaldo kommer att stanna mellan dem. Han fick också frågan om Ronaldo kommer att vara en del av truppen i framtiden och på det svarade han att portugisen fortfarande är en viktig del av truppen. Holländaren bekräftade också rapporterna om att Ronaldo vägrade att bytas in i onsdagens match är korrekta.

Han gav sedan ett lite längre svar på en fråga om hur han hanterar denna situationen med tanke på att flera spelare lämnade arenan tidigt i matchen mot Rayo Vallecano.

“Så som vi gjorde. Jag är chefen. Jag är ansvarig för kulturen och jag måste sätta standarder och värderingar, och jag måste kontrollera dem. Vi är i ett team och i ett team har vi normer och värderingar, och vi måste kontrollera det. Så efter Rayo Vallecano sa jag att det inte var acceptabelt, men han [Ronaldo] var inte den enda. Det var för alla. Så när det händer en andra gång så kommer det att få konsekvenser, och det är vad som hände. Så vi saknar honom imorgon och det är en miss för oss och laget. Det är en miss, men jag tror att det är viktigt för attityden och mentaliteten för gruppen, och nu måste vi fokusera på Chelsea och det är det viktigaste.”

Därefter fick han frågan om vad han tror att detta kommer att åstadkomma.

“Jag tror att det kommer att få en reflektion, för honom, men också för alla andra. Jag varnade alla i början av säsongen, och nästa gång måste det få konsekvenser, annars när man bor tillsammans, när man spelar tillsammans – och fotboll är en lagsport – måste man uppfylla vissa krav. Och jag måste kontrollera det.”

Hela presskonferensen finns här.

Ingen Martial imorgon

I en intervju med klubbmedia meddelade Erik ten Hag att Anthony Martial inte kommer att vara tillgänglig i morgondagens match. Fransmannen är dock tillbaka på träningsplanen så förhoppningsvis är han redo för matchen mot Sheriff Tiraspol.

Holländaren hade också en uppdatering kring Aaron Wan-Bissaka där han meddelade att engelsmannen är tillbaka i träning efter en lång frånvaro.

Ronaldo och United nära att bryta kontrakt?

Enligt den portugisiska journalisten Pedro Almeida så ska Cristiano Ronaldo och United vara nära att bryta portugisens kontrakt efter onsdagens incident.

Maguire och Williams tillbaka i träning

Både Harry Maguire och Brandon Williams har båda tagit nästa steg i sina respektive rehabprocesser när nu båda försvararna är tillbaka på träningsplanen. Det är fortfarande oklart när de båda spelarna kommer att vara tillgängliga för spel men det verkar som att de närmar sig iallafall.

Ronaldo svarar på instagram, men utan en ursäkt

Cristiano Ronaldo har lagt ut ett inlägg på instagram där han adresserar onsdagens situation. Mest noterbart är dock att han i sin långa text inte en enda gång faktiskt ber om ursäkt för sitt uppförande.

Ronaldo på Carrington

Enligt Rob Dawson så är Ronaldo tillbaka på Carrington för att träna individuellt, och denna situationen ska hålla i sig till måndag. Enligt Dawson så ska det finnas en chans att portugisen är tillgänglig för uttagning mot Sheriff, men det är upp till Ten Hag.

Van der Sar till United?

Enligt holländska medier så ska Manchester United ha varit i kontakt med Edwin van der Sar om att bli klubbens Director of Football.

Hur den fore detta United-spelaren själv ser på möjligheten att gå till klubben är dock oklart, och enligt VoetbalPrimeur så skulle det bli svårt för United att få loss holländaren som förlängde sitt kontrakt med Ajax tidigare i år.

Gerrard sparkad

Efter ett flertal dåliga resultat så har nu Steven Gerrard fått sparken från sin roll som tränare för Aston Villa.