Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför: Durham - Manchester United
Bättring krävs från reserverna

Manchester United ska imorgon ta sig an Durham på bortaplan i gruppspelet i damernas ligacup.

Efter förlust på straffar mot Aston Villa i första matchen är det bara seger som gäller för United, om laget har tänkt gå vidare i cupen. Durham inledde att besegra Sheffield United på straffar. Everton finns också i gruppen och bara gruppvinnaren är garanterad en kvartsfinalplats.

Matchen visas på MUTV, med avspark 20.00.

Läget i laget

Marc Skinner höll presskonferens igår och berättade då att Grace Clinton och Alessia Russo har en chans att vara spelklara till helgens match mot Everton. Positiva nyheter men de är alltså inte aktuella imorgon. Även Ona Batlle är otillgänglig imorgon, liksom långtidsskadade Aoife Mannion.

Hannah Blundell blev utbytt mot Leicester, vilket handlade om att säkerställa att hon inte överbelastades efter en kortare skaderehabilitering. Så hon kan förväntas vara tillgänglig för spel imorgon.

Skinner har aviserat att laget kommer roteras ordentligt imorgon och att det kan finnas plats för några akademiprodukter på bänken.

Startelvan mot Villa såg ut så här: Baggaley; Thorisdottir, Tounkara, Le Tissier, Batlle; Moore, Boe Risa; Parris, Staniforth, Leon; Thomas.

Vi kan räkna med något liknande imorgon. Månne får Rachel Williams chansen från start, i så fall blir det hennes första match från start som Unitedspelare.

Kort om Durham

Durham är en av få klubbar i dameliten som inte har någon association till en elitklubb på herrsidan. Laget har spelat i andradivisionen sedan klubben bildades 2014. De har generellt varit ett av de bättre lagen i andradivisionen men utan att någon gång på riktigt allvar utmana om en uppflyttning.

Nu tycks verkligheten ha kommit ikapp. Förra säsongen slutade de sexa i Championship, deras sämsta placering sedan 2015. Den här säsongen har de inlett med sju poäng på fem matcher, vilket indikerar att de får svårt att slå sig in på övre halvan.

Tidigare möten

United har haft mycket svårt mot Durham, med bara en seger på fyra matcher (1-2-1, 4-5). Lagen möttes senast förra säsongen, även då i gruppspel i Ligacupen. Den gången ledde United två gånger men fick i slutändan nöja sig med en seger på straffar.

Durham – Manchester United

Turnering: FA Women’s League Cup, gruppspel
Datum: 26 oktober
Avspark: 20.00
Teve: MUTV