Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Bästa laget spelar alltid / Ronaldo för dyr för Portugal / Maguire redo?

Dagens nyheter sammanfattar Erik Ten Hags presskonferens inför matchen med Sheriff imorgon kväll. Det framgick att de flesta spelare är i träning och kommer att utvärderas inför morgondagens match.

I övrigt fick Ten Hag frågor om det stundande VM:et och hur spelarna matchas i relation till det. Han betonade då fokus är på Manchester United. I övrigt några spridda nyheter. 

Bästa laget spelar alltid

Ten Hag fick på dagens presskonferens frågor om spelares eventuella fokus på VM och om några vilas lite extra inför det. Frågan kom bland annat i samband med frågor om Varanes skada som inte befaras vara riktigt så illa som den först såg ut. Ten Hag betonade att fokus är på United och på de mål de har där.

Vidare sa han att spelarna inte kan gå in i ett VM utan att vara i matchform. De måste alltså fortsätta spela regelbundet för att vara i högform. Allt är såklart en balansgång. Sedan är det inte helt optimalt att VM ligger som det gör nu, menade Ten Hag.

Några andra punkter som framkom från Ten Hag under dagens presskonferens:

  • Det finns många duktiga offensiva spelare som kommer underifrån. Pellistri är en av dem. De måste dock bevisa att de presterar, att de vill slå sig in i laget.
  • Det offensiva spelet med boll kan utvecklas vidare. Det handlar om detaljer som vi måste jobba på. Vi behöver pressa upp spelare bakifrån och vara mer spelare i boxen för att göra fler mål (apropå matchen mot Chelsea).
  • Martínez visar en oerhörd passion som avspeglar sig i hans firande efter målet då han kramade en i publiken. Inte alla är sådana men vi behöver spelare som har denna relation med fansen.
  • Donny van de Beek, Harry Maguire och Aron Wan-Bissaka har tränat och kan vara redo för spel. Det blir en utvärdering innan morgondagen.
  • På frågan om Ronaldo-situationen och avstängningen från träning efter matchen mot Tottenham samt hur relationen mellan Ten Hag och Ronaldo är:  “jag kommer inte svara mer på detta, förra veckan behandlade vi frågor om denna situation. Ronaldo är tillbaka och fokuserad på morgondagens match, det är det viktiga”

Maguire redo?

Enligt Ten Hag är Maguire troligen redo för spel efter att ha tränat under dagen, och han är en viktig kugge i laget. Så mycket annat kunde han förstås inte säga. Frågan är nu om Lindelöf eller Maguire spelar bredvid vår nya försvarsgeneral Martínez.

Ten Hag fick också frågan om hur han ser på att Maguire behöver spela inför VM, där England deltar. Svaret på den frågan var att fokus ligger på Manchester United, och att några särskilda hänsyn inte kan tas per automatik, “vi måste jobba för rätt resultat och prestationer, så det är mitt huvudfokus”. Ten Hag betonar dock vikten av Maguires tillfrisknande, “han är en fantastisk spelare, han har utmärkt förmåga att göra jobbet för oss”.

Maguire är troligen redo för spel i morgon kväll.

Ronaldo för dyr för Portugal

Uttalanden från Portugal och Sporting Lissabons boss Ruben Amorim gör tydligt att Cristano Ronaldo inte är ett alternativ för en hemflytt till Portugal. Sporting har helt enkelt inte råd att betala hans lön. Amorin betonar att de såklart drömmer om att få tillbaka Ronaldo men att det inte är realistiska drömmar.

Jurado för Spanien

Marc Jurado som gjort det mycket bra på senare tid i U21 spelade för sitt Spanien i vinsten över Tyskland. Matchen slutade 1-0. Ytterbacken Jurado gjorde det avgörande målet mot Wolverhampton senast och tycks gå från klarhet till klarhet. Kanske kan han på allvar utmana om en plats i seniorlaget inom en inte alltför avlägsen framtid.

 

I blåsväder igen

FA har åter anklagats för att bryta mot en regel, i detta fall E20.1, som handlar om att man inte lyckades hålla spelarna lugna efter  Chelseas straffspark senast, mer bestämt riktar FA följande anklagelse mot klubben, “failed to ensure that its players conducted themselves in an orderly fashion in the 84th minute”. Klubben ska kommentera detta senast 28 oktober.