Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Durham - Manchester United 2-2, 3-1 straffar
Straffade igen, avancemang långt borta

Manchester United ledde två gånger i Durham men precis som när lagen möttes förra året tilläts hemmalaget kvittera två gånger om. Durham var sedan överlägsna i den efterföljande straffläggningen och United fick nöja sig med en poäng.

Med en roterad startelva på konstgräsplanen i Durham bjöd inte United på någon stor underhållning. Laget tog ändå ledningen, efter ett snyggt avslut av Jade Moore. Precis före paus tilläts Durham emellertid kvittera. Historien upprepade sig efter paus. Vilde Boe Risa gav United ledningen med ett snyggt avslut men Durham kvitterade sent på tilläggstid.

Marc Skinner valde som väntat att rotera sin startelva ordentligt. Detta såg Sophie Baggaley i mål medan Aïssatou Tounkara klev in i backlinjen. Tounkara spelade mittback bredvid Millie Turner, medan Maya Le Tissier klev ut som högerback, vilket såg Maria Thorisdottir flyta över till vänster. Offensivt byttes alla spelare ut jämfört med senast, vilket gav Hayley Ladd, Jade Moore och Vilde Boe Risa på mittfältet med en anfallstrio bestående av Martha Thomas, Rachel Williams och Adrian Leon. För Williams var det första starten som Unitedspelare.

United fick en tidig möjlighet på hörna. Överlag var det framför allt på fasta situationer som United hotade och även Durhams fåtaliga chanser kom till så.

I öppet spel kombinerade Williams fint med Boe Risa för ett bra avslutsläge, men avslutet lämnade mer att önska.

Mitt i första halvlek tar United ledningen, efter ett snyggt volleyavslut av Moore. Efter ett offensivt inkast får Moore bollen perfekt i straffområdet, efter en misslyckad nickrensning. Hon avslutar på ett tillslag och lämnar målvakten chanslös.

Jade Moore öppnade målskyttet.

United hade sedan kontroll på tillställningen. Men precis före halvtidsvilan skulle Durham kvittera. De vinner en frispark på offensiv planhalva och utnyttjar den. Svagt försvarat av United men också bra utfört av motståndarna.

Durham får en bra chans att ta ledningen efter en timme, sedan Turner slarvat. Tounkara reparerar misstaget framför mål.

United tar ledningen mitt i andra halvlek. Bollen studsar på en försvarare i straffområdet och Boe Risa vinkar på straff. Samtidigt ser hon bollen falla till sig och hon lyfter den elegant över målvakten.

Därefter byter lagen halvchanser, även om det inte blir något som vållar målvakterna några stora problem. De få möjligheter Durham får uppstår efter slarv i United. För United slarvas ett par högkvalitativa kontringar bort.

Durham tvingar emellertid fram en kvittering på tilläggstid. Målet kommer efter en hörna och United gör ånyo ett undermåligt defensivt arbete.

Sammantaget ingen välspelad match, och United kan inte vara nöjda med sin insats. Även ett reservbetonat United ska kunna städa av Durham. Framför allt är det inte okej att ha ledningen två gånger utan att lyckas vinna.

Den efterföljande straffläggningen var bedrövlig från Uniteds sida. Katie Zelem drog den första straffen utanför. Sedan missade Turner Uniteds andra straff och redan där var det effektivt över, då Durham satte sina. Boe Risa gjorde förvisso mål men Durham satte tredje raka och när Le Tissier missade var det över.

I United tycker jag att Rachel Williams och Hayley Ladd var spelarna som presterade bäst.

Den andra raka strafförlusten lämnar United på två poäng efter två omgångar. Chansen till avancemang är inte borta men det ska mycket till nu.

Nya tag i ligan på söndag, borta mot Everton på söndag. Avspark 15.00 i en match som visas på Viaplay.

Uniteds mål

Durham – Manchester United 2-2 (1-1), 3-1 straffar

FA Women’s League Cup, gruppspel, 26 oktober


0-1 (22  ) Jade Moore
1-1 (45+1) Jessica Clarke
1-2 (66  ) Vilde Boe Risa
2-2 (90+5) Sarah Robson


Straffar Durham: Hepple (mål), Hardy (mål), Galloway (mål)
Straffar United (först): Zelem (miss), Turner (miss), Boe Risa (mål), Le Tissier (mål)


Uniteds lag: Baggaley; Le Tissier, Tounkara, Turner, Thorisdottir; Moore (Zelem 63), Ladd; Thomas, Boe Risa, Leon; Williams (Parris 72)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK