Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Martial gör framsteg / Rashford på viktig lista / Nytt kontakt för Garnacho?

I dagens nyhetssvep tar vi upp det viktiga i Erik ten Hags presskonferens inför söndagens match. Vidare kan vi rapportera att diskussioner kring ett nytt kontrakt för Alejandro Garnacho går framåt. Utöver det så har Marcus Rashford inkluderats på en viktig lista, och slutligen så ska United enligt rapporter följa 18-årige Jhon Duran.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag höll sin presskonferens inför söndagens match mot West Ham efter gårdagens seger mot Sheriff. Där svarade han bland annat på frågor om Cristiano Ronaldo, Donny van de Beek och Anthony Martial. Holländaren pratade också om vad som hänt efter matchen mot Manchester City där det efter det nederlaget nu blivit fem vinster och två kryss.

Om Cristiano Ronaldo

Ten Hag fick en fråga om han tror att Cristiano Ronaldo kan nå lika många gjorda mål som förra säsongen, och på de svarade han att det är upp till portugisen. Samtidigt så sade holländaren att Ronaldo fortfarande tar sig fram i rätt positioner, och därför så tror han att det är möjligt för 37-åringen.

Om Donny van de Beek

På en fråga om Donny van de Beek så svarade Ten Hag att han var väldigt glad över att kunna ge Donny några minuter under gårdagen då han behöver hitta formen. Vidare så sade Ten Hag att om Donny varit frisk tidigare så hade han fått chanser då han är bra på att hitta rätt positioner, både offensivt och defensivt.

Om Anthony Martial

På en fråga om Anthony Martial så svarade Ten Hag att han hoppas att fransmannen ska kunna spela för United innan VM-uppehållet. Han fortsatte med att säga att Martial gör framsteg men att han fortfarande väntar på att ansluta till träning med laget.

Man har lärt sig sin läxa

Ten Hag fick också frågan om vad som ändrats sedan matchen mot Manchester City, och där svarade holländaren att det mest handlade om att man glömde sina principer, men att man såklart behövt lära sig av sina misstag, något som han säger att man gjort.

Hela presskonferensen går att läsa här.

United och Garnacho diskuterar nytt kontrakt

Enligt Manchester Evening News och Samuel Luckhurst så går kontraktsdiskussionerna mellan Alejandro Garnacho och Manchester United framåt.

Garnacho fick spela från start i gårdagens match mot Sheriff och stod för en väldigt bra insats, och nu ska alltså båda parter diskutera ett nytt kontrakt för argentinaren.

Dock så är Garnacho under kontrakt med United till 2025 och enligt Luckhurst så är klubben bekväm med argentinarens situation.

Rashford med på viktig lista

Marcus Rashford har inkluderats på “The Powerlist”, vilket är en lista på Storbritanniens mest inflytelserika personer med afrikansk, afro-karibisk och afro-amerikansk härkomst.

Listan har publicerats varje år från 2007 med målet att främja mörkhyade förebilder för unga människor.

Vi säger grattis till Marcus!

18-åring på Uniteds radar

Enligt Sport Witness, som hänvisar till franska Jeunes Footeux så följer Manchester United 18-årige Jhon Duran.

Duran spelar för tillfället i MLS för Chicago Fire där han gjort åtta mål och sex assist på 30 matcher och enligt sidan så ska Duran ha en prislapp på €11 miljoner och flera Premier League-klubbar ska följa colombianen.