Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Martial tillbaka på gräset / Ingen vila under VM / Landslagskallningar för damerna

Dagens nyhetssvep kommer med nyheterna att Anthony Martial är tillbaka i träning. I övrigt så rapporterar vi om att United kommer att delta i träningsmatcher och träningsläger under VM. Vi rapporterar även om de spelare som blivit kallade till sina landslag på damsidan.

Martial tillbaka på gräset

2022 har varit ett år fyllt av olyckliga skadebekymmer för Anthony Martial och fransmannen har såhär långt missat stora delar av säsongen. Senast vi såg Martial på planen var borta mot Everton där han stod för en assist innan han gick ner skadad i den första halvleken.

Det är drygt tre veckor sedan Everton-skadan och en frisk Martial finns nu återigen inom räckhåll för Ten Hag. Martial sågs igår tillbaka på Carrington-gräset med sina lagkamrater vilket betyder att en återkomst till spel innan VM verkar mer troligt. Morgondagens presskonferens inför Sociedad kommer förmodligen att ge mer klarhet angående när Martial kommer att vara tillbaka i spel.

Trots skadeproblemen så har Anthony Martial sett väldigt bra ut när han har spelat, med tre mål och två assist på bara fyra matcher denna säsong. Det kanske är önsketänk men vi hoppas nu att Anthony kan hålla sig skadefri framöver.

Ingen vila under VM

Det blir inte mycket vila för de spelare som inte kommer att delta i VM turneringen under november/december. Två träningsmatcher kommer att spelas under uppehållet. Den första matchen kommer att spelas den 7:e december mot spanska Cadiz.

Erik ten Hag, coaching-staben och spelarna kommer också att delta i en vecka på träningsläger under december för att förbereda sig inför återupptagandet av klubbfotbollen.

Läs mer om vinterplanerna på manutd.com

Landslagskallningar för damerna

Några spelare från dam-truppen är uttagna för landslagsspel i november.

Första kallning för Le Tissier

Sex stycken Unitedspelare finns med i Englands landslagstrupp inför vänskapsmatcherna mot Japan och Norge. Bland dessa så hittar vi 20-årige Maya Le Tissier, som finns med i England-truppen för första gången i karriären.

Utöver Le Tissier så finns även Mary Earps, Katie Zelem, Ella Toone, Alessia Russo och Nikita Parris med i truppen.

Maria Thorisdottir & Vilde Bøe Risa

Den norska Unitedduon finns med i Hege Riises trupp inför vänskapsmatcherna mot Frankrike och England.

Martha Thomas & Kirsty Hanson

Martha Thomas och utlånade Kirsty Hanson finns med i den skotska landslagstruppen inför månadens landskamper mot Panama och Venezuela.

Adriana Leon

Adriana Leon finns med i Kanadas landslagstrupp inför matcherna mot Brasilien den 11:e samt 15:e november.

Res med oss till Manchester!