Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Real Sociedad - Manchester United
Detta för revansch och gruppseger

Det var nästan två månader sedan Real Sociedad kom till Old Trafford i vad som var säsongens första test i Europa League. Spanjorerna åkte hem från Manchester med alla tre poäng och ett tidigt grepp om första platsen i gruppen. Nu åker vi ner till Baskien med en klar målsättning, en vinst med två mål och gruppsegern är vår.

Manchester United

Vi flyger ner till San Sebastián med god form och en bra stämning i ryggen. Vi vinner fotbollsmatcher som vi förmodligen inte hade vunnit för ett år sedan och alla delar i laget visar potential till att bli riktigt bra. Söndagens vinstmatch mot West Ham på Old Trafford var ännu en bra kämparinsats där vi lyckas få med oss poängen även fast vi ibland hade det svårt. Under de senaste matcherna har vi sett olika spelare steppa upp där det behövs, i söndags så var det De Gea och Dalot men även en Marcus Rashford som plötsligt blivit en farlig huvudspelare.

Även fast vi just nu ser bra ut på många fronter så bjuder morgondagens match på ett test där vi har haft det lite svårt, målgörandet. Två klara mål och en vinst behövs för att vi ska klättra förbi Sociedad och avsluta gruppspelet på toppen. Detta är signifikant då en gruppseger skulle innebära att vi slipper delta i en sextondelsfinal mot ett lag som fallit ur Champions League och hoppar direkt till åttondelen. Vi har under säsongen varit ganska bra på att skapa lägen men imorgon så gäller det att lyckas sätta bollarna i nätet. Det är alltså bara två mål som behövs, så länge vi håller tätt bakåt.

Försvarsspelet har verkligen varit ett stort plus under säsongen, då Lisandro Martinez och Raphael Varane skapat ett mittlås som går att lita på. Sedan Varane klev av skadad under Chelsea-matcher för några veckor sedan så ser backlinjen såklart svagare ut, och David De Gea fick rädda oss senast. Det kan mycket väl vara så att det krävs lite mer De Gea magi imorgon även fast jag tror att det kommer att vara United som står för majoriteten av anfallandet.

Den stora frågan i backlinjen är om det blir Harry Maguire eller Victor Lindelöf brevid Lisandro. Båda spelarna har fått chansen efter Varanes skada och men Lindelöf har just återvänt från sjukdom, jag kan därför tänka mig att Ten Hag väljer att starta lagkaptenen i denna match.

Får kaptenen förtroendet att starta imorgon?

Mittfältet säger sig självt med Casemiro, Eriksen och Fernandes och i anfallslinjen så kan vi förvänta oss att se Marcus Rashford som definitivt förtjänar en startplats med tanke på hans goda form. Det blir intressant att se vilka som spelar med Rashford i anfallet. Antony missade helgens match på grund av en mindre skada och brassen finns inte med i matchtruppen för morgondagens match. Jadon Sancho är en till spelare som inte kommer att finnas med i truppen då han är borta med sjukdom.

Vakansen på högerkanten öppnar dörren för Anthony Elanga eller Alejandro Garnacho, den sistnämde hade ju show förra veckan mot Sheriff Tiraspol. Även unge Shola Shoretire finns med i truppen men det känns högst orimligt att han skulle få mycket speltid i en match som denna.

Anthony Martial har återvänt till träning men finns inte med i matchtruppen då han fortfarande ej är redo för matchspel, därför så blir det nog Ronaldo framåt. Det är ju faktiskt en ganska perfekt chans för Ronaldo att bli hjälte.

Möjlig startelva:

 

Real Sociedad

De blåvita baskerna har stått för en väldigt stark inledning på säsongen. Laget finner sig på en femte plats i La Liga tabellen med 22 inkammade poäng. Den starka formen har även varit tydlig i europaspelet då Sociedad vunnit alla gruppspelsmatcher inför morgondagens möte med United på hemmaplan. Spanjorerna går in i denna match med gruppseger att försvara och måste ses som favoriterna.

Real Sociedad är ett lag som inte gör speciellt mycket mål men släpper heller inte in mycket mål. Det är, likt många andra spanska klubbar, ett bollskickligt lag som gillar att styra spelet. Efter en mycket bra säsongsinledning så har formen dippat lite på senaste tiden med två raka förluster i ligan mot Real Valladolid och Real Betis. Även skadelistan är ganska kraftig för Sociedad, med många viktiga offensiva pjäser borta i denna match. Försvaret är dock intakt, vi kan anta att Sociedad kommer att spela en defensiv fotboll för att spela hem gruppsegern och spelare som Alex Remiro och Igor Zubeldia kommer att vara viktiga för lagets chanser att inte släppa in mål.

På mittfältet så är Mikel Merino det stora namnet och kommer att bli viktig för att försöka vinna mittfältskampen. Vi borde även se brais Mendez, som stod för det enda målet på Old Trafford i den första gruppspelsmatchen. Framåt så saknas många av de stora spelarna. Mohamed-Ali Cho, Umar Sadiq och Mikel Oyarzabal är inte tillgängliga och det blir därför intressant att se vad Imanol Alguacil väljer att göra framåt, det mest troliga är väl ändå att norske Alexander Sørloth startar.

Möjlig startelva:

 

Historik

Den första gruppspelsmatchen mellan lagen slutade 0-1 på Old Trafford där Brais Mendez gjorde matchens enda mål på straff.

Lagen varandra i sextondelsfinalen av just Europa League i februari 2021, vilket var den säsong som United också tog sig till final. I det första mötet vann man med hela 4-0 och var praktiskt taget vidare. Returmötet slutade 0-0.

Visste ni att…

 • Manchester United och Real Sociedad möttes i Champions League gruppspelet 2013/14.
 • Adnan Januzaj gick från United till Sociedad år 2017 och gjorde över 100 matcher för den spanska klubben.

Matchinformation

Real Sociedad
Manchester United
Turnering: Uefa Europa League, gruppspel
Tid: Torsdagen den 3 november 2022, 18.45
Plats: Estadio de Anoeta, San Sebastián
Domare: Georgi Kabakov (Bulgarien)
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Varane (hamstring, mitten/slutet november)
 • Tuanzebe (skadad, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Heaton (oklar status)
 • Martial (skadad, stor chans)
 • Antony (skadad)
 • Lindelöf (sjuk, liten chans)
 • Wan-Bissaka (matchform, stor chans)
FORM
V13/10OmoniaHEL1-0
O16/10NewcastleHPL0-0
V19/10TottenhamHPL2-0
O22/10ChelseaBPL1-1
V27/10SheriffHEL3-0
V30/10West HamHPL1-0

Real Sociedad

Skador och avstängningar:

 • Oyarzabal (knä)
 • Sadiq (knä)
 • Cho (hamstring)
 • Silva (skada)
 • Kubo (axel)
 • Muñoz (hamstring)
 • Barrenetxea (muskel)
Tveksamma:

 • Sola (knä)
FORM
V13/10SheriffHEL3-0
V16/10Celta VigoBligan2-1
V19/10MallorcaHligan1-0
F22/10ValladolidBligan0-1
V27/10OmoniaBEL2-0
F30/10BetisHligan0-2

United mot Sociedad

Totalt:52-2-15-1
Borta:21-1-04-0
Europa League:31-1-14-1
SENASTE MÖTENA
O2013-11-05BCL0-0
V2021-02-18BEL4-0
O2021-02-25HEL0-0
F2022-09-08HEL0-1
SENASTE BORTAMATCHER
O2013-11-05BCL0-0
V2021-02-18BEL4-0
Res med oss till Manchester!