Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Ten Hags och Casemiros presskonferens / Ännu en träningsmatch i december

Dagens nyhetssvep innehåller allt angående Erik ten Hags ovanligt sena presskonferens inför Sociedad-matchen imorgon. I övrigt så rapporterar vi om att ännu en träningsmatch är spikad till VM uppehållet. Vi rapporterar även om att Woodward-eran formellt är över.

Ten Hags och Casemiros presskonferens

Erik ten Hag och Casemiro höll en ovanligt sen pressträff idag inför morgondagens möte med Real Sociedad i Europa League. Läs nedan om de viktiga punkter som togs upp under pressträffen.

Om Sancho och Martial

Ten Hag: “Jadon var sjuk, Anthony Martial rehabiliterar fortfarande. Han tränade imorse så vi går i rätt riktning.”

Om vikten av att vinna gruppen

Ten Hag: “Det är klart att det är viktigt. Vi kan vinna imorgon kväll. Vi vet att vi måste vinna med två-måls marginal. Men om man vill vinna trofeen så måste man vinna alla matcher så därför måste vi vinna alla matcher.”

Om skillnaden på laget sedan Sociedad-förlusten

Ten Hag: “Det var sex veckor ungefär sex veckor sedan och det är ett annat lag, alla spelare är inte i form. Vi växer, utvecklas, gör bra framsteg. Vi vet att det är svårt att vinna matcher här men vi gillar utmaningen. Vi vet att vi måste vinna med två mål, vi har en plan för det och vi kommer att göra allt för att det ska hända.”

Om Sociedads spelstil

Ten Hag: “Jag tror att deras tränare gillar att spela proaktiv fotboll, dom vill spela och jag tror att dom kommer att hålla sig till det. Blir det en annan spelstil så kommer vi att anpassa oss men vi vet vad vi ska göra.”

Casemiro: “Nästan alla lag gillar att spela bra fotboll men hur Sociedad än spelar så är det viktiga hur vi spelar imorgon.”

Om Dalot behöver stöd på högerbackspositionen

Ten Hag: “Jag hoppas att han fortsätter att utvecklas, inte bara att han håller sig till den här nivån. Vår strategi är att bra är inte tillräckligt bra, du måste göra bättre. Vi är verkligen nöjda med utvecklingen av Diogo men jag vet att varje klubb i toppen behöver backup och konkurrens. Jag tror att vi kan ersätta honom med Victor Lindelof, Tyrell Malacia, och som tur är Aaron Wan-Bissaka tillbaka från skada. Det är tungt när man måste spela varje match men han har en fysiskt bra profil och han måste fortsätta utvecklas. Vi är övertygade om att han kommer att göra det.”

Om skadebekymmer angående VM

Casemiro: “Morgondagens match är för viktig för att börja tänka på VM. Jag tror att alla spelare som börjar tänka på det kommer att plocka upp en skada i slutändan. Jag är inte en sån spelare. Jag fokuserar på morgondagens match.”

Om hur viktig Casemiro är för laget

Ten Hag: “Man ser honom växa match efter match och även vårt lag växer så vi är verkligen nöjda med framstegen men vi måste fortsätta den processen. Vi är inte nöjda och vi måste fortsätta att bli bättre. Han sa till mig att han behöver en ny utmaning för i Real Madrid vann han allt. Han var en stor del i Real Madrid och de ville inte att han skulle gå men han hade känslan” jag måste gå till en annan klubb, en annan liga att bevisa mig själv och det visar hans hunger. Jag gillar verkligen det. Från första dagen har han kommit med den inställningen på varje träning, varje match och jag gillar det verkligen. Han kommer att bli viktigare och viktigare för vårt lag.

Om förbättringen hos De Gea

Ten Hag: “Fokus för mig på en målvakt är att hålla nollan, skydda sitt mål. Men i den här fotbollen är det viktigt att jobba med fötterna, förr i tiden kanske det en annan stil för honom. Men sedan jag har varit här och innan så har jag sett på videos att De Gea är kapabel, det är inga problem för David att göra det. Jag tror att han bevisar det i de senaste matcherna att han kommer att växa och växa. Fortsätta utvecklas och hålla fler nollor.”

Om att jobba under Ten Hag

Casemiro: “Efter att ha varit i fotbollen ett bra tag trots att jag bara är 30, är ​​hans besatthet att vinna det som överraskade mig mest. Jag tror att han har många styrkor, vi vet alla att det är en process och vi växer tillsammans. Vi vill vinna och han är besatt av att lära oss och göra oss bättre till millimetern. Den där besattheten av att vinna är något jag bara har sett hos väldigt få tränare.”

Ännu en träningsmatch i december

Manchester United kommer att spela en träningsmatch mot det spanska topplaget Real Betis under VM-turneringen i december. Betis blir Uniteds andra La Liga motstånd under uppehållet då vi spelar mot Cadiz några dagar innan denna match.

Meningen med dessa träningsmatcher är att hålla truppen i fortsatt matchskärpa medans klubbfotbollen pausas för VM i Qatar. Matchen mot Real Betis kommer att spelas den 10:e december på Estadio Benito Villamarin.

Woodward-eran är över

Dokument från den brittiska statliga myndigheten Companies House bekräftar nu uppsägningen av Ed Woodward från sin roll i klubben. En minuts applåder från alla hans supportrar kommer att hållas vid nästa hemmamatch.

Internationell fotboll på Old Trafford

Det blev idag klart att Englands EM-kval match mot Nordmakedonien i juni nästa år kommer att spelas på Old Trafford. Denna match blir totalt den 18:e gången som Englands herrlandslag spelar en match med Old Trafford som hemmaarena.

Fyra till Wales

Hayley Ladd, Carrie Jones, Chloe Williams och Safia Middleton-Patel finns alla med i den Walesiska landslagstruppen inför vänskapsmatchen mot Finland den 12:e november.

Flera till England U23

Emily Ramsey, Tara Bourne och Grace Clinton är alla uttagna till England U23 inför matcherna mot Italien och Nederländerna.