Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Real Sociedad - Manchester United 0-1
En betydelselös vinst, trots Garnachos första mål

United vann mot Real Sociedad men dessvärre bara med ett mål. Två måls marginal hade behövts för att man skulle vunnit gruppen. Nu väntar i stället playoff till åttondelsfinalerna nästa år. 

Nog för att det var starkt att vinna nere i San Sebastian mot ligafemman i Spanien så spelade det ikväll ingen roll.

Garnacho gjorde ett vackert första seniormål i den röda tröjan men ett till hade behövts med facit i hand. Länge kändes det som att United skulle kunna greja det men Ten Hag stod för en rejäl dikeskörning i andra halvlek.

United får nu som sagt rikta in sig på playoff för att ta sig till åttondelsfinal nästa år. Troligtvis kommer motståndet bli kämpigt, även om United bör vara favoriter nästan oaktat vilka man möter i Europa League.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Stod för en fin dubbelräddning, även om det första avslutet kanske inte borde ha lett till den efterföljande räddningen längs marken. Trots att Sociedad hade uppemot tvåsiffrigt antal skott på mål kändes det som att De Gea var ganska sysslolös.

Diogo Dalot: 7

Varnad. Något har uppenbarligen hänt med vår portugisiske högerback. Har framför allt lärt sig att försvara på ett vettigt sätt och tar klokare beslut för varje match. Fin utveckling, som jag inte trodde fanns i Dalot.

Victor Lindelöf: 6

Utbytt 58′. Så länge Varane är borta är det ingen diskussion om att svensken bör husera bredvid Martinez. Stabil utan att glänsa.

Lisandro Martinez: 8

Varnad. Är nu avstängd i första playoff-mötet som väntar, detta efter ett helt ofattbart uselt domslut. Annars var väl allt som vanligt med vår lille slaktare. Vann typ varenda nickduell mot två forwards som var två huvuden längre. Vinner dueller på marken. Slår knappt en passning fel, och då är det inte alltid sidledspassningar det handlar om. Kanske är det lätt att hylla Martinez extra mycket med tanke på vad vi har haft i backlinjen innan, men jävlar vad bra han är (ursäkta språket).

Luke Shaw: 7

En av de bättre i United. Har hittat en hög lägstanivå men fick kanske inte ut så mycket offensivt idag. Mycket solid bakåt.

Casemiro: 6

Gör väl egentligen det han ska men var inte så där dominant som han kan vara.

Christian Eriksen: 7

Som alltid trygg med bollen och lyckas för det mesta spela sig ur situationer på ett skickligt sätt. Hade gärna sett dansken i en mer framskjuten roll i andra halvlek.

Donny van de Beek: 5

Utbytt 58′. Oväntat fick nederländaren chansen från start men tog den i vanlig ordning inte. Har ingen framtid i United, det är bara att konstatera.

Alejandro Garnacho: 7

Utbytt 83′. 1 mål. Okej, kanske lite generöst, men han gjorde trots allt Uniteds mål och det var inget dåligt avslut tonåringen fick till. Såg pigg ut hela första halvlek men kroknade i andra halvlek. Svårt att kräva mer.

Garnacho gjorde sitt första mål för United ikväll, men tyvärr hjälpte det föga för utgången i gruppen.

Bruno Fernandes: 6

Bra i första halvlek framför allt. Ligger bakom målet och har ett finger med i anfallet när hans landsman ska göra 2-0. Försvann en aning i andra men är i mångt och mycket katalysatorn i laget.

Cristiano Ronaldo: 6

1 assist. Varnad. Likt många andra offensiva pjäser ganska bra första 45 och hittar bland annat fint fram till Garnacho. Borde som sagt gjort 2-0. Borde kanske bytts ut i andra, dels på grund av en varning, dels för att han inte bidrog nämnvärt i spelet.

Scott McTominay: 5

Inbytt 58′. Bidrog inte med något av värde, men det berodde sannolikt mer på att hela laget inte visste hur de skulle spela sista halvtimmen.

Marcus Rashford: 5

Inbytt 58′. Se McTominay.

Fred: n/a

Inbytt 82′. Spelade för kort tid för att betygsättas (men att han slår inlägg med högerfoten i slutet av matchen borde så klart renderat i ett underkänt betyg).

Harry Maguire: n/a

Inbytt 82′. Spelade för kort tid för att betygsättas (men det säger väl sig självt att du inte kan slänga in Maguire som forward, oaktat omständigheterna. Det går bara inte).

Erik ten Hag: 5

Bytena är givetvis under all kritik. Att stoppa in McTominay, Fred, och Maguire (som forward!) när du jagar mål är en gåta. Började laborera med formationen också, vilket bara kändes förvirrande, förmodligen även för spelarna. Trots seger kan jag faktiskt inte godkänna 52-åringens gärning idag.