Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Real Sociedad - Manchester United
Konsten att vinna med två mål

Oavsett vad vi tycker om Europa League så är kvällens drabbning i San Sebastián mycket viktig för Manchester United. Det handlar förstås om Europa League. Men i betydligt större utsträckning handlar det om hela vårsäsongen för United.

Ni känner säkert till förutsättningarna: United behöver vinna med minst två mål för att säkra gruppsegern. Övriga resultat lämnar United som grupptvåa.

Jaja, so what? Jo, gruppvinnaren går till åttondelsfinal medan grupptvåan får spela playoff – mot ett sannolikt ganska starkt motstånd – om en plats i åttondelen.

Två matcher extra skulle vara ett problem en normal säsong. Den här säsongen blir det extra jobbigt. Framför allt för ett United som redan ligger två matcher efter, till följd av horribla beslut från utomstående under hösten. Det finns liksom nästan inga luckor, så två frigjorda speldagar skulle vara mycket välkommet.

Så det är bara för United att göra det som krävs för att vinna gruppen. Förutsättningarna för det torde vara hyfsat goda, då Real Sociedad efter en utmärkt start på säsongen nu har en hel del skadebekymmer och formen är inte vad den var.

Med tanke på hur Erik ten Hag har agerat tidigare under säsongen räknar jag med att han i stort sett matchar bästa möjliga. Möjligen att någon spelare roteras, på grund av form eller fysisk status.

Tre offensiva pjäser lämnades kvar på hemmaplan, vilket gör laguttagningen ovanligt oviss. Börjar vi bakifrån är frågan om det blir Victor Lindelöf eller Harry Maguire som tar plats bredvid Lisandro Martínez.

Offensivt är Bruno Fernandes som högerytter ett alternativ. Det öppnar i så fall för Fred bredvid Casemiro med Christian Eriksen framför.

Ett mer spännande alternativ är att fortsätta med det vanliga mittfältet och ge Alejandro Garnacho chansen i anfallet. Kruxet med den lösningen är att varken Garnacho eller Marcus Rashford trivs till höger.

Res med oss till Manchester!