Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Aston Villa - Manchester United
Även ett dopat Aston Villa ska vi besegra

Idag var det meningen att vi skulle hylla Steven Gerrard i 90 minuter. Tyvärr blir det inte så. För det optimala hade givetvis varit att det var Manchester United som slog den sista spiken i Gerrards kista. Men han var för kass och det ger oss en betydligt tuffare uppgift idag. För så fort Gerrard var borta fick vi det självklara svaret. Att ha Inte Steven Gerrard som manager är bättre än att ha Steven Gerrard som manager.

Nu möter vi Unai Emery och det är förstås inte utan att vi kan misstänka att motståndarlaget kommer ut idag dopade av New Manager Bounce. Men även ett dopat Aston Villa ska vi besegra.

Erik ten Hags United är inte på långa vägar något färdigt bygge. Men vi har kommit längre på vägen än jag hade föreställt mig. Framför allt defensivt. Offensivt finns det mer att göra. Men kanske mindre än det ser ut som. För det är svårt att inte tänka att en riktigt vass striker skulle göra stor och omedelbar skillnad.

Någon sådan har vi inte just nu. Möjligen kan Anthony Martial utvecklas till en sådan. Det har sett bra ut när han har spelat. Men i mina kriterier för en riktigt vass striker ingår att vara tillgänglig för spel de flesta veckorna på säsongen.

Det var ganska många som tolkade Harry Maguire som anfallare i veckan som ett meddelande från Ten Hag till ledningen.

Kanske får vi ändå se Martial idag. Det skulle vara skoj.

Stora problemet för Ten Hag idag är vem som ska ersätta Bruno Fernandes. Jag lägger min röst på Fred. Men Christian Eriksen som tia och Fred bredvid Casemiro kan jag också köpa.

Skulle det däremot bli Donny van de Beek kommer jag protestera. Jösses så blek han var i veckan. Det övergår mitt förstånd att han inte har fått mer kritik för hans “insatser” som Unitedspelare. Han är som en spelarversion av David Moyes.

Alejandro Garnacho däremot påminner inte alls om Moyes. Hoppas vi får se honom idag. Inte från start, nödvändigtvis, men åtminstone ett signifikant inhopp.

Annars ser jag idag nästan mer fram emot damlagets match mot Chelsea. Det ska bli mycket intressant att få ett svar på hur laget står sig den här säsongen. Det vi har fått se hittills har inte gett oss några riktiga svar alls.