Spelarbetyg: Aston Villa - Manchester United 3-1
Det blev en trött insats efter mardrömsinledningen

Efter vad som bara kan beskrivas som en mardrömsinledning så saknade vi kvaliteten för att komma tillbaks in i matchen. Ett turligt självmål gav oss livlinan men bristen på kreativitet, offensivt tryck och defensiv stabilitiet blev för mycket och vi förlorar därmed matchen.

Starten på matchen blev en total käftsmäll. En kombination av ett sovande United-försvar och en väldigt vaken Villa-offensiv slutade med ett 2-0 underläge efter bara tio minuters spel.

Aston Villa gav oss anderum efter det men vi hade det fortfarande svårt att skapa lägen. Det fick bli ett skott (?) av Luke Shaw precis innan halvleksvilan som via en Villaspelare turligt hittade sig in i mål och efter det så spelade vi med ett helt annat tempo, synd bara att halvtidspausen svepte undan all den elden innan vi lyckades sparka in en kvittering.

Början av den andra halvleken blev inte mycket bättre än den första då Jacob Ramsey placerade 3-1 efter bara 4 minuter. Efter det så blev det 40 minuter av frustration då vi inte lyckades skapa någonting som går att kalla bra läge. Många av spelarna är trötta och det syntes idag. En väldigt jobbig eftermiddag där Aston Villa vann välförtjänt.

David de Gea: 5,5

Har svårt att klandra honom för målen men något långsamma reflexer på de två första.

Diogo Dalot: 5

Bra klipp i steget och fin teknik offensivt men saknade kvalitet med den avgörande bollen. Diogo Dalot behöver vila och det syntes idag.

Victor Lindelöf: 5

Hamnar ur position vid första målet och har överlag ingen rolig match.

Lisandro Martinez: 5,5

Spelar stenhårt och lite fult. Får delvis ta på sig det tredje målet efter en dålig nick. Inte en av hans bättre matcher men han visar kämparglöd.

Luke Shaw: 5,5

Utbytt 65. Defensivt ostabil. Har turen på sin sida vid reduceringsmålet men han hotade mycket i första halvleken med inlägg och fick utdelning för det.

Casemiro: 6

Bra distribution framåt och gör sitt bästa defensivt men lyckas inte med allt, det är dock inte så enkelt då han ej har någon hjäpt ifrån resten av mittfältet.

Det blev ingen enkel uppgift för Casemiro denna söndagseftermiddag

Christian Eriksen: 5,5

En ganska typisk Eriksen prestation. Dålig defensivt men slår många bra passningar. Jag skulle gärna vilja se honom ett steg upp i planen.

Donny van de Beek: 5

Utbytt 65. Har inte mycket att säga om Donnys insats. Väldigt osynlig överlag och borde skapa mer offensivt i sin roll.

Marcus Rashford: 4,5

Rashford på högerkanten är ju verkligen ingenting att föredra. Tappar mycket av hans effektivitet och ser ganska vilsen ut.

Alejandro Garnacho: 6

Utbytt 65. Det är omöjligt att sätta för höga förväntningar på en 18-åring i sin Premier League debut. Precis som i andra matcher så visar han mycket mod, utmanar och gör en hyfsad match.

Cristiano Ronaldo: 4

Ser väldigt trubbig ut med bollen och blir helt bortplockad. Måste också sluta ta frisparkar.

Tyrell Malacia: 5,5

Inbytt 65. Inte mycket att säga om Malacia då vi inte lyckas skapa något tryck framåt.

Anthony Elanga: 5,5

Inbytt 65. Energiskt inhopp men saknar kvaliteten för att göra någon större skillnad.

Anthony Martial: 5,5

Inbytt 65. Ett tyst inhopp men kul att se Martial tillbaka från skada.

Erik ten Hag: 5,5

Med alla skador och avstängningar så är det svårt att ställa upp en stark elva eller göra de ändringar som behövdes för att vinna matchen.