Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Högt uppsatt lämnar / Hassenhüttl sparkad / 33-åring på Uniteds radar?

I dagens nyhetssvep kan vi rapportera att ytterligare en högt uppsatt kommer att lämna klubben. Utöver det så tar vi upp ett överraskande rykte från Tyskland och till sist så har ytterligare en tränare fått kicken.

Ytterligare en högt uppsatt lämnar United

Manchester Uniteds ”head of football operations” Alan Dawson kommer att lämna sin roll. Det rapporterar The Athletics David Ornstein.

Dawson har haft sin roll sedan 2017 där hans fokus låg på den logistiska biten. Dock har Dawson varit i klubben sedan 2012 och var en av Ed Woodwards stöttepelare. 

Dawson blir alltså nästa högt uppsatta som lämnar klubben efter Matt Judge och Hemen Tseayo.

Choupo-Moting på Uniteds radar?

Enligt Sport Witness, som hänvisar till Media Foot och den tyska tidningen BILD så ska det finnas intresse från Uniteds sida för Bayern Münchens Eric Maxim Choupo-Moting.

Hur starkt det intresset är vet vi inte, men med tanke på att 33-åringen är kontraktslös i sommar så skulle det kunna vara en kortsiktig lösning på anfallspositionen.

Hassenhüttl får sparken

Efter en dålig start på säsongen så har Southampton sparkat Ralph Hassenhüttl. Efter 14 omgångar ligger man på en 18:e-plats i ligan där man enbart lyckats vinna tre matcher och efter gårdagens förlust mot Newcastle så väljer man alltså att göra en förändring på tränarsidan.