Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Aston Villa 4-2
En blixtrande tonåring satte fart på kvällen

United spelade ikväll sin första ligacupmatch för säsongen när man återigen ställdes mot Aston Villa. Den här gången fick man emellertid revansch från i söndags och det kan vi tacka en argentinsk tonårsgosse för. 

Egentligen kan vi snabbspola igenom första halvlek. Det var en oerhört seg tillställning, som framför allt bjöd på åtskilliga misstag från bägge lagen.

United hade initiativet men skapade för den skull inte särskilt mycket. Antingen sprang man i offsidefällan eller slog missriktade inlägg.

Den som hade trott på sex mål i andra halvlek kan inte ha varit seriös. Men det var i alla fall vad som hände. Två snabba mål i vardera bur inledde målkalaset och när Villa tog ledningen med 2-1 kändes det ganska hopplöst.

Rashford replikerade dock ett par minuter senare och då kändes det som att United verkligen hade en våg att rida på. Bytena från Ten Hag föll väl ut, framför allt med Eriksen och Garnacho, som skulle bli två avgörande pjäser. Inte minst den sistnämnde, som blixtrade förbi motspelarna och dessutom bjöd på två framspelningar.

Den här kvällen tillhörde i slutänden en argentinsk tonåring.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Martin Dubravka: 6

Hade inte jättemycket att göra i sin debut. Målen var han tämligen maktlös på. Gillade trots allt vad jag såg gällande slovakens fötter.

Diogo Dalot: 5

Självmål. Ej närvarande på första baklängesmålet och det andra styr han själv in på ett oturligt sätt. Annars okej bakåt men ganska anonym i andra riktningen. Avstängd mot Fulham och har därmed gjort sin sista match innan uppehållet. En mycket stark höst har portugisen i alla fall stått för.

Harry Maguire: 5

Varnad. Det kan tyckas enkelt att sätta ut ett underkänt betyg bara för att det är Maguire, men så är inte fallet. I egenskap av lagkapten inger han fortfarande inget förtroende och drar dessutom på sig onödig varning. Brist på speltid är så klart en faktor, men inte heller en vattentät ursäkt.

Victor Lindelöf: 6

Utbytt 87′. Känns ändå tryggare än Maguire men tillsammans utgör de ett mittbackspar som det lyser osäkerhet runt. Lindelöfs spel med fötterna uppleves åtminstone som mer betryggande än sin kollegas.

Tyrell Malacia: 6

Vissa bekymmer med positionering och tajming, vilket naturligtvis är ett resultat av ringa speltid. Visar i alla fall upp fina offensiva kvaliteter med överlappningar och bra passningsspel. Högst delaktig i ett av målen.

Fred: 5

Utbytt 62′. Inte den bästa Fred vi fick se ikväll. Ganska långt ifrån faktiskt. Slog bort enkla passningar och kändes inte synkad på något sätt. Inte en slump att United blev markant bättre efter att brassen lämnade planen.

Scott McTominay: 6

Varnad. 1 mål. Klumpig varning efter att ha satt in en hockeytackling på Young. Räddare på mållinjen bakåt och till sist också målskytt. Kanske inte den bästa insatsen rent spelmässigt men överlag ett steg i rätt riktning.

Donny van de Beek: 4

Utbytt 62′. Van de Beeks sejour i United måste få ett slut nu. För allas bästa.

Bruno Fernandes: 7

Varnad. 1 mål. 1 assist. Sett över hela matchen så var portugisen förmodligen bäst i United. Spelar precis på gränsen men kliver aldrig över den. Levererar både mål och framspelning och gör utöver det livet surt för motståndarna. Smått obegripligt hur Fernandes betydelse för laget kan negligeras på vissa håll.

Marcus Rashford: 7

Utbytt 82′. 1 mål. Pigg insats från Rashford. Visserligen lite oslipad i några moment (som vanligt) men får i alla fall sätta dit ett förlösande mål.

Rashford var inblandad i mycket under kvällen och fick till slut sätta ett mål.

Anthony Martial: 6

Utbytt 62′. 1 mål. Märks att fransmannen har varit borta ett tag men likväl dyker han upp i målprotokollet. Visar vilken betydelse han har för laget och spelet i offensiv riktning.

Alejandro Garnacho: 8

Inbytt 62′. 2 assist. Vilket inhopp! Lyckades med allt han företog sig och låg dessutom bakom två av målen. Framspelningen till McTominay var av högsta klass. Förändrade matchbilden på egen hand och visade att han är en klockren inhoppare för att röra om hos motståndarna.

Christian Eriksen: 7

Inbytt 62′. Det blev ordning på torpet när dansken bytte av Fred. Det kom inte som en chock…

Anthony Elanga: 5

Inbytt 62′. Helt anonym.

Casemiro: n/a

Inbytt 82′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Lisandro Martinez: n/a

Inbytt 87′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Visade god känsla med bytena ikväll. Plockade av rätt spelare vid rätt tillfällen och fick god effekt.