Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Seger mot Fulham viktig för utvärdering / Martial viktig / Malacia men inte Donny

Fredagens nyhetssvep fokuserar på sista rycket innan många spelare lämnar för VM. Söndagens match är mycket viktig och det blir ingen lätt uppgift. Ten Hag pratade om allt ifrån Martials skadeläge till Fulhams styrka.

Vi kan också notera att Donny van de Beek inte lyckas slå sig in i Nederländernas VM-grupp, där däremot Malacia återfinns. 

Seger mot Fulham viktig för utvärdering

Ten Hag betonade att matchen mot Fulham är mycket viktig för att utvärdera första delen av säsongen som lyckad. Bästa laget spelar, allt fokus är på United och inte på VM. Ten Hag varnade för Fulhams energi och menade att de såg väldigt bra ut bland annat mot Liverpool. “Vi behöver spela på topp och hitta konsekvens på en hög nivå”.

Annat som framkom från Ten Hag under presskonferensen:

  • Maguire är redo att spela på högsta nivå. Vi har sett honom tillbaka och det ser bra ut.
  • Laget såhär långt har gjort det bra och vi är i en process som ser bra ut. Men matchen mot Fulham avgör hur utvärderingen ser ut till slut inför uppehållet.
  • Dalot är avstängd och både Wan-Bissaka och Williams har kämpat med skador och sjukdom. Wan-Bissaka måste bli frisk och träna på hög nivå för att konkurrera med Dalot.
  • Donny van de Beek har inte gjort det dåligt. Han gör vad jag förväntat mig som tia. Det är en svår position, och det är inte alltid man har så mycket boll där i modern fotboll. Jag förstår åsikter. Han kan bättre och konkurrensen är stor på den positionen.
  • Antony kommer att utvärderas under lördagen men det är ingen fara inför VM-spel med Brasilien.
  • Sancho har haft det jobbigt både med sjudom och skador och då blir det såhär. Det är inte konstigt att han inte är uttagen i Englands VM-trupp.

Martial viktig

Flera frågor presskonferensen inför Fulham handlade om problemen med offensien där många varit skadade och sjuka. Ten Hag uttryckte bekymmer att få till den offensiva linjen med så mycket skadebesvär. Delvis har vi fått jobba med improvisation offensivt, sa han. Ten Hag betonade att staben arbetar med Martials historik och försöker jobba förebyggande.

Ten Hag betonade också hur viktig Martial är som striker, “Martial gör det bra när han är med och jag gillar verkligen hans spelstil att kunna bygga upp, hans speed och presspel”. Vidare sa Ten Hag att det såklart finns andra alternativ som Ronaldo och Rashford som nia, men vikten av Martial framgick ändå tydligt. Han har nu speltid i kroppen.

 

Malacia men inte Donny

I Nederländernas VM-trupp ser vi att Tyrell Malacia belönas med en plats. Donny van de Beek är dock petad ur truppen efter att inte imponerat på förbundskapten Louis van Gaal. Han har också varit skadad under flera perioder och därmed haft lite tid att visa upp sig. Oavsett så har det sett tungt ut för Donny van de Beek i United-tröjan.

Vi kan också notera att De Gea inte är uttagen i Spaniens landslag.

Lindegaard avslutar karriären

Danske målvakten Anders Lindegaard, som aviserat att han avslutar karriären, pratar ut om tiden i United. Han var där under åren 2010-2015. Den senaste tiden har han tillhört Helsingborg. Intervjun återfinns i tipsbladet.