Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Fulham - Manchester United
Tid för delbokslut

Ten Hag betonar att morgondagens match mot Fulham är väldigt viktig i relation till det bokslut som ska göras efter första halvan av säsongen. Det innebär såklart att en vinst bör till för att utvärdera denna punkt som riktigt lyckad. En vinst skulle innebära att United är med i slaget om Champions Leauge-platser.

Ett annat resultat behöver nödvändigtvis inte betyda att detta slag är kört men trots allt betyder matchen mycket. Det finns ännu tveksamheter kring några spelare, men stora delar av truppen är tillgänglig. 

Manchester United

Efter en riktigt dålig insats mot Aston Villa i ligan kom en revansch i ligacupen senast. Trots underläge två gånger om reste sig laget och insatserna från inhopparna tillsammans med bland annat Rashford kändes riktigt gedigna. I morgondagens match lär Ten Hag ställa upp med bästa tänkbara elva. Finns energin och viljan nu inför VM-uppehållet så hoppas vi på en riktigt stark insats. Det betyder inte att det blir enkelt eftersom Fulham är ett riktigt bra lag.

På presskonferensen inför match sa Ten Hag att det delvis varit ganska besvärligt att arbeta med den offensiva linjen under senare tid. Skador och sjukdomar på både Sancho, Martial, Antony och andra har gjort det hela riktigt svårt. Han använde till och med ordet improvisation när han pratade om formeringen av offensiven i vissa matcher. Jag tycker nog vi såg en uppryckning på flera håll i torsdags, men effektiviteten och besluten i sista passet kan bli betydligt bättre.

Hur som helst, Ronaldo börjar hitta en bättre form, Rashford är riktigt bra, Martial är tillbaka och Garnacho ser ut som vårt nästa offensiva genombrott. Kanske kan detta räcka ganska långt trots den förmodade frånvaron av Sancho och Antony. Defensivt ser det bättre ut. Det som oroar något är att både Maguire och Lindelöf ser svagare ut än Varane samt att Dalot är avstängd. Backlinjen är alltså inte lika skarp som den skulle kunna vara vid matchstart i morgon.

Möjligen går både Malacia och Shaw in på var sin kant men det är också tänkbart att Lindelöf går ut till höger och Maguire kamperar med Martínez, Shaw till vänster. På mitten hittar vi Casemiro, Eriksen och framåt Fernandes. På kanterna är det frågan om Ten Hag ger Garnacho fortsatt förtroende, han borde göra det tycker jag. Mycket hänger förstås på Antonys status. Spelar Antony börjar Garnacho på bänken.

Längst fram är det Ronaldo eller Martial. Med tanke på Ronaldos frånvaro senast så får vi nog se Martial från start.

Möjlig startelva: 

 

Fulham

Fulham har gjort det mycket bra hittills i år. De ligger bara fyra poäng bakom United och ser ut att kunna hänga kvar denna säsong. De senaste Premier Leauge-återkomsterna har slutat i nedflyttning till Championship direkt, men så ser det inte ut att bli denna säsong.  I matchen mot Liverpool bland annat gjorde laget det mycket bra och senast var det väldigt nära en poäng mot Manchester City (som dock hade en man utvisad under hela andra halvlek). Dessförinnan har laget vinster både mot Leeds och Aston Villa.

Fulham har dock släppt in ganska många mål hittills under säsongen, vilket United lär vilja utnyttja. Fulhams stjärna Aleksandar Mitrovic, som gjort nio mål i år (och bland annat båda mot Liverpool), har en fotskada och är osäker till spel för Serbien i VM. Ytterligare några spelare är otillgängliga såsom de offensiva mittfältarna Kebano och Solomon samt högerbacken Tate som är avstängd.

Framåt spelar troligen Carlos Vinicius och vi lär också få se den gamle United-spelaren Andreas Pereira som senast satte en straff mot Manchester city. Startelvan bör alltså bli snarlik som den mot City. Jag skriver inte att United bara ska vinna denna match men med en stark insats ska chanserna vara relativt goda. Mitrovic frånvaro är bra för samtliga motståndarlag och Fulham har trots allt släppt in 24 mål.

Möjlig startelva:

 

Historik

Manchester United har fin statistik på Fulham, även om lagen spelade jämt under förra säsongen (2-1 respektive 1-1).  I de senaste fyra matcherna har United dock gått segrande ur tre, varav en har slutat oavgjort. Fulham slog United senast säsongen 2009.

Visste ni att…

 • Andreas Pereira tillhörde Manchester United under åren 2014 fram tills i år. På 45 framträdanden stod han för två mål.
 • Fulham är Londons äldsta professionella ligaklubb
 • Serben Aleksandar Mitrovic har gjort 93 mål för Fulham på 169 framträdanden.
 • Största segern i ligan mot Fulham var Uniteds vinst under säsongen 2006/2007. Matchen slutade 5-1 efter två mål av Rooney och ett av Ronaldo.

Matchinformation

Fulham
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 16
Tid: Söndagen den 13 november 2022, 17.30
Plats: Craven Cottage, London
Domare: Paul Tierney
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Dalot (avstängd, en match)
 • Williams (skadad, 7 december)
 • Varane (hamstring, mitten/slutet november)
 • Tuanzebe (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Ronaldo (sjuk)
 • Antony (höft)
 • Sancho (sjuk, liten chans)
 • Wan-Bissaka (oklar status, liten chans)
 • Heaton (oklar status, liten chans)
FORM
O22/10ChelseaBPL1-1
V27/10SheriffHEL3-0
V30/10West HamHPL1-0
V3/11SociedadBEL1-0
F6/11Aston VillaBPL1-3
V10/11Aston VillaHLC4-2

Fulham

Skador och avstängningar:

 • Solomon (knä, januari)
 • Reed (avstängd, en match)
 • Tete (avstängd, en match)
 • Kebano (hälsena, inget datum)
Tveksamma:

 • Mitrovic (fot)
FORM
F9/10West HamBPL1-3
O15/10BournemouthHPL2-2
V20/10Aston VillaHPL3-0
V23/10Leeds UnitedBPL3-2
O29/10EvertonHPL0-0
F5/11Man CityBPL1-2

United mot Fulham

Totalt:8652-20-14173-93
Borta:4218-13-1174-54
Premier League:3021-6-368-31
SENASTE MÖTENA
V2018-12-08HPL4-1
V2019-02-09BPL3-0
V2021-01-20BPL2-1
O2021-05-18HPL1-1
SENASTE BORTAMATCHER
V2013-02-02BPL1-0
V2013-11-02BPL3-1
V2019-02-09BPL3-0
V2021-01-20BPL2-1