Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ronaldo i stor intervju
Ronaldo: “Jag känner mig förrådd av Manchester United”

Igår vann Manchester United borta mot Fulham efter ett sent segermål, men det skulle dessvärre inte bli den stora snackisen på söndagskvällen. Cristiano Ronaldo har  nämligen figurerat i en stor intervju med medieprofilen Piers Morgan och igår släpptes delar av den, där portugisen går hårt åt sin klubb och manager. 

Det har stormat ganska mycket kring Cristiano Ronaldo den här säsongen. 37-åringen har uppenbarligen inte dragit jämnt med Erik ten Hag och har bland annat fått finna sig i att sitta på bänken samt vara utanför matchtrupperna emellanåt.

En incident som gav ringar på vattnet var när Ronaldo vägrade bytas in i matchen mot Tottenham Hotspur för ett par veckor sedan. Detta gjorde att Ten Hag uteslöt superstjärnan från truppen till den efterföljande matchen mot Chelsea.

Tidigare under sommaren ska dessutom Ronaldo varit tydlig med att han velat lämna United, men där intressenter tycks ha lyst med sin frånvaro.

Anledningen till att portugisen inte fanns med i gårdagens match mot Fulham uppgavs vara på grund av sjukdom, vilket inte kändes som en helt vattentät förklaring. Det som hände igår var nämligen att Ronaldo gjorde en stor intervju med medieprofilen Piers Morgan.

Hela intervjun har ännu inte nått allmänheten, men delar av den har spridits och känslan är att budskapet har gått fram med all önskvärd tydlighet från Ronaldos håll – han är mycket missnöjd med Manchester United.

“Jag känner mig förrådd och att vissa personer inte vill ha mig i klubben, inte bara i år utan även förra året.” 

Vidare ger Ronaldo kritik till Ten Hag för nederländarens brist på respekt mot honom.

“Jag har ingen respekt för honom [Ten Hag] eftersom han inte visar respekt mot mig. Om du inte respekterar mig, kommer jag aldrig kunna respektera dig,” säger Ronaldo.

Vidare har Ronaldo riktat kritik (mer befogad sådan) mot hur United har utvecklats sedan Sir Alex Ferguson lämnade. Han menar att klubben har upplevt en stagnation under en lång tid nu och att saker och ting inte heller har förändrats sedan han själv kom till klubben första vändan, 2003. Det han syftar på är bland annat faciliteterna på träningsanläggningen Carrington, vilket indirekt kan ses som en kritik mot ägarfamiljen Glazer.

Uniteds vägval efter att Ole Gunnar Solskjaer fick lämna managerposten kritiseras även det, då klubben plockade in Ralf Rangnick.

“Om du inte ens är en tränare, hur ska du kunna vara boss över Manchester United? Jag hade inte ens hört talas om honom.”

Om det slutar här? Nej då. Portugisen har även fått utstå kritik från gamla spelare, däribland Wayne Rooney, som spelade tillsammans med Ronaldo i United mellan 2004-2009. Rooney har bland annat sagt att Ronaldos beteende på sistone har varit en distraktion som United inte direkt har gynnats av.

Engelsmannen ansåg även att det var märkligt att Roy Keane försvarade Ronaldos agerande i samband med Tottenham-matchen, som togs upp ovan. Rooney menade att Keane aldrig skulle tillåtit ett sådant beteende när de själva representerade klubben och tycker därför det är konstigt att irländaren försvarar det nu.

Ronaldos svar på detta i intervjun med Morgan blev att möta den sakliga kritiken med något som mer liknar ett personangrepp på Rooney.

“Jag vet inte varför han kritiserar mig så hårt. Förmodligen för att han har avslutat sin karriär och jag fortsatt spelar på högsta nivån. Jag ska inte säga att jag ser bättre ut än honom. Vilket är sant.” 

Piers Morgan hävdar själv att det är många fejkcitat som sprids och att vi därmed bara ska lyssna på vad som sägs i intervjun. Vi gör en reservation för detta, men klart står i alla fall att det vi har fått ta del av hittills inte är helt oproblematiskt.

hela intervjun släpps på onsdag.

United har ännu inte kommunicerat något kring Ronaldos intervju, men enligt källor är Erik ten Hag och spelargruppen väldigt missnöjda med vad det har fått höra kort efter att segern mot Fulham bärgades.