Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchdag: Arsenal - Manchester United
Årets sista lördagskväll

Lördagskväll och Manchester United. Det blir inte mycket bättre än så. Tragiskt nog är kvällens match mot Arsenal årets sista lördagskvällsmatch. (Om vi inte räknar en träningsmatch mot Real Betis, men det gör vi givetvis inte.) Damerna ska spela mot Aston Villa och herrarna mot Wolves på en lördag men då är det tidig avspark och det är inte alls lika bra. Det är typ sämsta tänkbara avsparkstid. Herrarnas match är dessutom på nyårsafton, så det är inte ens en vanlig lördag.

Arsenal har stulit förstaplatsen i tabellen både för herrar och damer. Det är oförskämt, så det är hög tid för United – som är trea i tabellen – att sätta damlaget på plats.

Trots att Arsenal just nu ser ut att vara ett bättre lag än Chelsea känns det inte alls lika läskigt med en match mot Arsenal som med en match mot Chelsea. Detta baserat på Uniteds historik mot de båda lagen. Vi har inte alltid gjort bra resultat mot Arsenal, men vi har åtminstone alltid konkurrerat.

Fortfarande är det svårt att veta hur den här säsongens United står sig. Laget har vunnit fem matcher som laget skulle vinna och förlorat den enda matchen mot en på pappret bättre motståndare. Förmodligen blir det, precis som förra säsongen, så att United och Manchester city slåss om tredjeplatsen, medan Arsenal och Chelsea gör upp om ligatiteln.

Med ett horribelt uppehåll för herrarna kan det tänkas att fler än vanligt bänkar sig för att se damlaget ikväll. För den mindre insatta tänkte jag tipsa om några spelare att hålla koll på:

  • Vi skulle kunna börja med målvakten Mary Earps. Hon utsågs i somras till EM:s bästa målvakt. Men ingen vettig människa håller koll på en målvakt. Så henne tipsar vi inte om.
  • På högerbacken förutsätter jag att Ona Batlle är tillbaka efter en månads frånvaro på grund av hjärnskakning och landslagsuppehåll (sådana är det oftare än det är match på damsidan). Det kan argumenteras att hon är Uniteds bästa spelare och lagets spel har, tycker jag, hackat betänkligt under hennes frånvaro.
  • I mittförsvaret är Maya Le Tissier säsongens nya älskling. Den unga mittbacken landslagsdebuterade i veckan och har imponerat stort sedan hon kom till klubben.
  • Ella Toone – som spelar tia – gjorde mål i EM-finalen i somras och har typ alla damlagets rekord (flest matcher, flest mål, flest assists).
  • På topp hittar vi min allra största favorit, nämligen Alessia Russo. Känd bland annat för ett klackmål mot Sverige i EM. Annars gör hon väldigt många mål på huvudet.