Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Officiellt uttalande
Glazers överväger alla alternativ, även att sälja klubben

I ett officiellt uttalande på tisdagskvällen bekräftas att Manchester United inleder en strategisk process för klubbens framtid. Uniteds styrelse kommer under processen överväga alla alternativ, däribland extern investering och en försäljning av klubben.

Syftet med processen sägs vara att förbättra klubbens framtida tillväxt, med det slutliga målet att positionera klubben för att kapitalisera på möjligheter på och utanför planen.

“Som en del av den här processen kommer styrelsen överväga alla strategiska alternativ, däribland nyinvestering i klubben, en försäljning, eller andra transaktioner som involverar bolaget.”

Däribland en försäljning.

Det är förstås de tre orden vi fastnar vid.

Men det är alltså bara ett av många alternativ.

Meddelandet fortsätter vidare och säger att flera initiativ kommer att övervägas för att stärka klubben. Det inkluderar utveckling av arena och infrastruktur men även den kommersiella verksamheten.

I slutändan sägs det handla om att “förbättra den långsiktiga framgången för klubbens herr-, dam- och akademilag, för att ge fördelar till fans och andra intressenter”.

Vi får också ett gemensamt uttalande från klubbens delade ordföranden Avram Glazer och Joel Glazer:

Manchester Uniteds styrka vilar på passionen och lojaliteten från vårt globala community av 1,1 miljarder fans och följare. Då vi verkar för att fortsätta bygga på klubbens historia av framgång, har styrelsen auktoriserat en utvärdering av strategiska alternativ.

Vi kommer att överväga alla alternativ för att säkerställa att vi på bästa möjliga sätt tjänar våra fans och att Manchester United maximerar de signifikanta tillväxtmöjligheter som är tillgängliga för klubben idag och i framtiden.

Genom hela den här processen kommer vi att förbli fullt fokuserade på att på bästa sätt tjäna våra fans, aktieägare och diverse intressenter.

The Raine Group kommer att verka som klubbens finansiella rådgivare och Latham & Watkins LLP står för de rättsliga råden, medan Rothschild and Co. verkar som finansiella rådgivare för Glazerfamiljen. Värt att notera här är att det var Raine Group som hanterade försäljningen av Chelsea tidigare i år.

Avslutningen i meddelandet slår fast att det inte finns någon garanti för att processen slutar i en transaktion av företaget. Något ytterligare uttalande får vi veta att vi inte ska vänta oss förrän styrelsen har bestämt sig för vad som ska göras.

Res med oss till Manchester!