Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedspelarna i VM
Rejäl plump för Martinez och Argentina – Rashford ende Unitedmålskytt

Världsmästerskapets första omgång är färdigspelad och vi kikar givetvis bara till hur det gått för Unitedspelarna. Resten är tämligen ointressant. I kvällens match mellan Portugal och Ghana noterar vi bland annat att Bruno Fernandes spelade fram till två mål. 

Fotbollen sparkade igång i söndags men då endast med öppningsmatchen mellan Qatar och Ecuador. Under måndagen var däremot både England och Nederländerna inblandade därefter har det rullat på. Vi gör här ett kortfattat, kronologiskt svep med fokus på Unitedspelarna.

Rashford nätade i engelsk storvinst

I Gareth Southgates startelva hittade vi Luke Shaw och Harry Maguire från start mot Iran, där bägge stod för stabila insatser. Shaw slog till med en assist och Maguire var nära att nicka in ett mål men avslutet gick i ribban.

Marcus Rashford blev inbytt i andra halvlek och behövde bara 49 sekunder på sig för att göra mål. England vann till slut med 6-2.

Ingen speltid för Malacia

Tyrell Malacia blev fast på bänken när Nederländerna premiärvann mot Senegal med 2-0. Lär nog inte bli jättemycket speltid för 23-åringen i VM, så till vida skador eller avstängningar dyker upp för Louis van Gaals landslag.

Eriksen mot Hannibal i mållös match

Christian Eriksen fanns som väntat med i Danmarks startelva mot Tunisien, men 30-åringen stack inte direkt ut åt något håll. Var emellertid nära att bli målskytt efter ett tungt skott med vänsterfoten, som den tunisiske målvakten räddade.

I Tunisien byttes Hannibal in i andra halvlek. Mittfältaren är utlånad från United till Birmingham City men inte heller han satte något större avtryck på matchen, som slutade mållöst.

Ingen Varane i Frankrike

Efter lite darr inledningsvis kunde Frankrike till slut ta en planenlig seger mot Australien med 4-1.

Någon Raphaël Varane fanns dock inte med i Les Bleus. Mittbacken skadade sig i oktober när United mötte Chelsea i ligan och har sedan dess gått en kamp mot klockan för att bli frisk.

Frågan är om det blir något spel överhuvudtaget för 29-åringen i mästerskapet. Sett med Unitedögon hoppas vi givetvis att han får vila helt och hållet. Han har ju trots allt redan ett VM-guld i prisskåpet. Vad har han för nytta av ytterligare ett?

Martinez bänkad – då förlorade Argentina

Argentinas förbundskapten bad uppenbarligen om att förlora premiärmatchen mot Saudiarabien. Åsidosätter man en av höstens bästa mittbackar i Europa får man faktiskt käka upp det.

Sydamerikanerna gjorde tidigt 1-0 på straff men saudierna vände i andra halvlek. Vid ställning 1-2 byttes dock Martinez in, men då var det för sent för Argentina.

Pellistri från start i Uruguay

Kanske något förvånande startade Facundo Pellistri för Uruguay när man tog emot Sydkorea tidigare idag. 20-åringen har inte gjort ett enda ligaframträdande för United i år och torde väl därför inte vara helt i toppform, kan tyckas.

Att lägga fullt ansvar på Pellistri vore kanske naivt, trots allt. Med tanke på att spelare som Edinson Cavani, Luis Suarez, och Federico Valverde fanns på samma plan får det kanske ses lite som en besvikelse från Uruguays sida att inte få hål på Sydkorea.

Matchen slutade 0-0 och Pellistri fick 88 minuter på sig.

Fernandes levererade poäng

Bruno Fernandes var ensam från United att starta i Portugal, som under kvällen besegrade Ghana med 3-2. Mittfältaren spelade fram till två av målen och såg som vanligt spelsugen ut.

Diogo Dalot fick se matchen från sidan.

Casemiro städade rent

Sist ut i första gruppspelsomgången var Brasilien mot Serbien, där Casemiro föga överraskande tog plats på det brasilianska mittfältet. Han fick med en kvart kvar sällskap av Fred på mitten och med tio minuter kvar byttes även Antony in.

Brasilien vann med 2-0.

Res med oss till Manchester!