Unitedspelarna i VM
Många Unitedspelare till slutspel, men två har fått lämna

Gruppspelet är nu över i VM och ett stort gäng Unitedspelare har tagit sig vidare med sina respektive landslag. Vi noterar dock att Christian Eriksen och Facundo Pellistri fått säga hej då till Qatar.

Rashfords dubbel gav England seger

Marcus Rashford fick förtroende från start när England tog emot Wales och 25-åringen tackade och tog emot genom att slå till med dubbla mål.

Det första prickade han in läckert på frispark (kan du inte göra det oftare i United?) och det andra efter ett litet genombrott längs högerkanten, där avslutet med vänstern gick mellan Wales-målvaktens ben.

Matchen slutade 3-0 till England och utöver Rashford fanns i vanlig ordning Luke Shaw och Harry Maguire med i elvan. Det var emellertid bara den sistnämnde som spelade hela matchen.

För Englands del väntar Senegal i åttondelsfinal.

Ingen Bruno men väl Dalot

Portugal var redan klara för åttondelsfinal och kunde därmed vila ett gäng spelare mot Sydkorea, däribland Bruno Fernandes.

Det gav dock Diogo Dalot chansen på högerbacken, som efter bara fem minuters spel hade spelat fram Ricardo Horta till 1-0.

Sydkorea vände dock och vann med 2-1. Resultatet gjorde ingen skillnad för Portugal, som ändå vann gruppen på sex poäng.

Dalot spelade hela matchen, men frågan är om det blir så många fler minuter nu när mästerskapet går in i den avgörande fasen.

Tunisisk skräll mot Frankrike

I mötet mellan Frankrike och Tunisien fanns en av två Unitedspelare på planen, nämligen Raphaël Varane. Trots ingen speltid för Hannibal i Tunisien var det ändå de som gick segrande ur striden med 1-0.

Vinsten räckte dock inte för avancemang för nordafrikanerna, som slutade trea i gruppen.

Varane, som spelade en dryg timme, ska härnäst möta Polen i åttondelsfinal.

Pellistri får åka hem…

Många hade stora förväntningar på Uruguay, men de spolades redan i gruppspelet.

För Pellistris del blev det dryga timmen spel när Uruguay besegrade Ghana med 2-0.

Unitedyttern var nära att sätta dit ett mål men får nu lämna turneringen utan något mål. I och med att Sydkorea slog Portugal går de två lagen vidare.

…Så även Eriksen

Många trodde även på dansken i detta mästerskap, men det blev platt fall.

Eriksens Danmark föll mot Australien med 1-0 i den sista gruppspelsmatchen och får därmed lämna turneringen.

Unitedmittfältaren spelade hela matchen, men kan nu återgå till att fokusera på det viktiga, nämligen United.

Många Unitedbrassar i spel

Brasilien var redan klara för avancemang och luftade därmed många spelare.

Antony, Alex Telles, och Fred fanns med från start när det blev förlust mot Kamerun med 1-0.

Ingen av dem spelade emellertid hela matchen och för Casemiros del blev det däremot vila.

Brasilien ställs mot Sydkorea i åttondelsfinal.

Bänk för Martinez

Lisandro Martinez återfanns igen på bänken för Argentina, men den här gången blev det seger för sydamerikanerna. Man vann mot Polen med 2-0 och får nu möta Australien i åttondelsfinal.

Något inhopp blev det inte för Unitedmittbacken, men mer speltid lär det väl ändå bli framöver?

Malacia fortsatt fast på bänken

Inga minuter även denna gång för Tyrell Malacia när Nederländerna slog Qatar med 2-0.

En av målskyttarna hette i alla fall Cody Gakpo. United sägs vara en av klubbarna som är intresserade…