Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedspelarna i VM
Shaw en av flera som visar god form

Åttondelsfinalerna i VM är spelades färdigt i tisdags och det är fortsatt många Unitedspelare kvar. Portugal stod för den mest övertygande insatsen när Schweiz pulvriserades med 6-1. Bruno Fernandes fortsätter glänsa och Diogo Dalot har även han varvat upp rejält. En vänsterback i England visar även han upp stort spel. 

Bruno och Dalot visade framfötterna

När Portugal vann med 6-1 mot Schweiz fanns både Bruno Fernandes och Diogo Dalot med från start. Den senare givetvis lite mer förvånande än den tidigare, med tanke på att Dalot konkurrerar med Joao Cancelo.

Det gjorde dock ingen större kvalitetsskillnad. Dalot spelade fram till Portugals 3-0-mål och Fernandes ville inte vara sämre. Han slog hörnan som ledde fram till 2-0-målet.

På lördag väntar kvartsfinal mot Marocko, som överraskande slog ut Spanien.

Endast Casemiro från United i brasseseger

Antony, Fred, och Alex Telles fick minuter i sista gruppspelsmatchen för Brasilien, men när saker och ting ställdes på sin spets var det dags för ordinarie manskap igen. Där ingår givetvis Casemiro, som städade rent när Sydkorea besegrades med 4-1.

Brasilien övertygade stort och får nog ses som favoriter att ta hem guldet.

Shaw lyser starkt i England

England vann till slut övertygande mot Senegal med 3-0, men det var lite darrigt emellanåt. Luke Shaw och Harry Maguire gjorde bägge 90 medan Marcus Rashford fick ett inhopp med cirka halvtimmen kvar.

Den sistnämnde må lysa med sina poäng men från United är det nog framför allt Shaw som sticker ut mest i positiv bemärkelse. När han är tillbaka i ligaspelet med United kommer han tvivelsutan vara den bästa vänsterback på öarna.

Att England ställs mot Frankrike i kvartsfinal blir så klart något att bita i.

En halvlek för Martinez

Det blev ingen start för Lisandro Martinez när Argentina slog ut Australien med 2-1 i åttondelen, men väl ett inhopp i början av andra halvlek. I kvartsfinal väntar Nederländerna.

Varane övertygade i Frankrike

Att Raphaël Varane nu ser ut att vara tillbaka i gammalt gott slag är lovande för United. Även så klart för Frankrike. Mot Polen i åttondelsfinalen stod han för en stabil nittiominutare när Polen besegrades med 3-1.

Härnäst väntar England…

Nederländerna

Det blev återigen noll minuter för Tyrell Malacia. Nederländerna slog ut USA och möter nu Argentina i kvartsfinal.