Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Real Betis - Manchester United 1-0
Hem från Spanien med två förluster i bagaget

Manchester United förlorade två matcher av två i Spanien. Ikväll mötte United ett starkare Real Betis, som rättmätigt vann med 1-0.

Motståndet var skickligare än i onsdags men matchen var mindre händelserik. Framför allt första halvlek var ett sömnpiller.

Resultatet är i slutändan av mindre betydelse. De här matcherna handlade primärt om att få speltid på de spelare som faktiskt är aktuella för spel i Premier League. I andra hand handlade det om att ge oss en titt på potentiella framtida Unitedspelare.

Högerbacksproblem

Diogo Dalot har i princip spelat allt på högerbacken för United under säsongen. När Portugal ikväll slogs ut ur VM så lämnade Dalot planen skadad.

Den enda naturliga ersättaren till Dalot i truppen är Aaron Wan-Bissaka. Han imponerade sannerligen inte. Framför allt är det tydligt att han saknar de egenskaper som Erik ten Hag värderar hos en ytterback.

Vi vet förstås inte hur det är med Dalot. Men om han inte kan spela när klubblagsfotbollen återkommer så har United problem. För Wan-Bissaka gör ingen lycklig och då finns det bara nödlösningar kvar. Tyrell Malacia rosade knappast marknaden när han testades som högerback före VM och Victor Lindelöf har aldrig fungerat som ytterback i United.

På vänsterbacken var Brandon Williams dålig. Jag kan inte se framför mig att han får någon speltid i United i vår. För till vänster har vi ju både Luke Shaw och Malacia.

Alla bollar på Garnacho

Den som utmärkte sig oftast var Alejandro Garnacho, idag på vänsterkanten. En stor del i det var att United ständigt sökte passningar på argentinaren. Många ledande spelare saknas, men det är ändå anmärkningsvärt att Garnacho på så kort tid har gått från att eventuellt få den sista platsen på bänken till att bli en spelare som anfallet byggs på.

Fokus på Alejandro Garnacho. Både från fotografen och från Uniteds spelare.

Idag lyckades han inte i de avgörande momenten men det är alltjämt tydligt att han blir en spelare United kommer att ha användning av i vår. Knappast som ordinarie startspelare men en hel del speltid kan vi utgå från att han får.

Unga mittfältare

Då Donny van de Beek lämnade återbud före avspark – varför har inte bekräftats – fick Isak Hansen chansen som tia i första halvlek. Det blev ingen succé för den unga norrmannen, som mestadels var anonym (på sitt sätt passande, med tanke på vem han ersatte). Han blockerade ett skott och visade prov på god teknik vid något tillfälle men det var ingen match som ger honom en plats i matchtruppen i vår.

Om någon omedelbart nosar på matchtruppen så är det Zidane Iqbal. Det var ingen klockren insats idag men han har de egenskaper som Ten Hag tycks uppskatta. Det är tydligt att Iqbal är bekväm med bollen, även när han är pressad. Det han behöver arbeta på är att våga mer. För ofta väljer han konservativa lösningar.

Zidane Iqbal är sevärd och bollskicklig. Får han speltid i vår?

Kobbie Mainoo hoppade in efter paus och i en betydligt ungdomligare elva fick han svårt att utmärka sig. Någon aktion här och där imponerade men det hade varit skoj att se honom med mer etablerade spelare.

I mittförsvaret fick Rhys Bennett sina första seniorminuter. Det klarade han hyggligt. Detta sedan Teden Mengi klivit av skadad tidigt i matchen. Oerhört tråkigt för Mengi, som har haft stora skadeproblem sedan han började nosa på seniorfotbollen. Återstår att se om skadan är så allvarlig att den stoppar ett lån i januari.