Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ten Hag talar ut om Ronaldo-sagan / PSG visar intresse för Rashford

Dagens nyhetssvep handlar främst om Erik ten Hags kommentarer angående Ronaldo-sagan. Vi rapporterar även om att franska storklubben PSG har visat intresse för att försöka värva Marcus Rashford.

Ten Hag talar ut om Ronaldo-sagan

Under klubbens nuvarande träningsläger i Spanien så talande Erik ten Hag för första gången om Ronaldo-dramat, detta med brittiska journalister. Ten Hag avslöjar att Ronaldo aldrig berättade för honom att han ville lämna klubben och att intervjun var första gången som Ten Hag fick reda på det. Ten Hag sade även att det inte fanns någon återvändo för Ronaldo efter intervjun då man, som en klubb, inte kunde tillåta det beteendet.

Tränaren berättar även att Ronaldo övervägde att lämna klubben i somras men att han då valde att stanna i Manchester. Ten Hag beskriver också hur han önskar att Ronaldo var kvar i klubben då holländaren “gillar att jobba med spelare i världsklass”.

Ten Hag var också öppen till att förlänga Ronaldos kontrakt om portugisen hade visat viljan att stanna i klubben. Vår hollänske huvudtränare blickar nu framåt efter Ronaldo-dramat.

“Jag vill inte lägga energi på det. Det är det förflutna. Vi vill ha en ny framtid för Manchester United och han ville inte vara en del av det.”

Läs mer om Ten Hags kommentarer nedan.

PSG visar intresse för Rashford

Den franska storklubben Paris Saint-Germains president Nasser al-Khelaifi har nyligen talat om sitt intresse för en framtida värvning av Unitedstjärnan Marcus Rashford, detta rapporterar The Guardian.

Nasser al-Khelaifi om Marcus Rashford: “Han är en spelare som verkligen är fantastisk, Och gratis? Alla klubbar skulle springa efter möjligheten att ta in Rashford gratis, definitivt. Vi döljer det inte, vi pratade tidigare och det fanns intresse, men ögonblicket var inte rätt för båda sidor. Kanske i sommar, varför inte?”

Rashfords kontrakt utgår i juni, dock så finns det en option för ett ytterligare år. PSG är den klubb som visat störst intresse för att värva anfallsstjärnan ifall United inte skulle förnya kontraktet och Nasser al-Khelaifi har gjort det tydligt att PSG kommer att komma med ett kontraktsförslag till Rashford ifall intresset finns kvar och tillfället ges.

Motstånd i FA Youth Cup

U-18 laget kommer att möta Stoke City eller Blackburn på bortaplan i den fjärde rundan av FA Youth Cup ifall United kan ta sig förbi Crystal Palace imorgon på Selhurst Park.

 

Res med oss till Manchester!