Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Unitedspelarna i VM / Ronaldo ska ersättas / Ten Hag ser det positiva

Dagens nyhetssvep fokuserar på Unitedspelarnas prestationer i den pågående VM-turneringen. Vi rapporterar även om att Ten Hag tittar på en ersättare till Ronaldo i januari-fönstret. I övrigt så rapporterar vi att Ten Hag är nöjd med mycket efter träningslägret i Spanien.

Unitedspelarna i VM

Många Unitedspelare fick lämna VM-turneringen vid kvartfinalerna men en par finns fortfarande kvar inför turneringens klimax

Skräll när Brasilien åkte ut

Det var förkrossade brassar efter skrällen på Education City Stadium där Kroatien slog ut storfavoriterna på straffar. Casemiro spelade från start i matchen och satte sin straffspark men det räckte inte för avancemang. Antony, som blev inbytt tidigt i den andra halvleken, kunde inte hålla tillbaka tårarna efter förlusten.

Casemiro, Antony och Fred får nu lämna Qatar och skifta tillbaka fokuset på United.

Lisandro med från start i klassikern

Det blev högdramatiskt när Argentina slog ut Nederländerna på straffar efter att de orangeklädda holländarna kommit tillbaks från ett 2-0 underläge och kvitterat med matchens sista spark. Lisandro Martinez fanns med från start i vad som blev en väldigt hetsig tillställning på Lusail Iconic Stadium och Unitedförsvararen drog även på sig ett gult kort i matchen, inte speciellt förvånande då hela 17 gula kort delades ut under kvällen.

Tyrell Malacia, som inte fick spela en enda minut i turneringen, får nu åka hem medans Lisandro Martinez och Argentina ska spela en semi-final mot Kroatien på tisdag.

Bruno och Dalot får lämna turneringen

Det blev ännu en storskräll i kvartsfinalerna då Marocko blev det första afrikanska landet att någonsin nå en semi-final i ett VM. Detta då de slog ut Portugal med Bruno Fernandes och Diogo Dalot i startelvan. Bägge Unitedspelarna gjorde trots förlusten ett väldigt fint VM, speciellt Bruno, som lämnar Qatar efter två mål och tre assist i turneringen.

En glad Varane när England slogs ut

Raphael Varane får spela ännu en VM semi-final efter att Frankrike besegrade England i den sista kvartsfinalen. Luke Shaw och Harry Maguire fanns med från start på den Engelska sidan men får nu lämna turneringen efter många bra prestationer.

Även Marcus Rashford fick hoppa in då England sökte en kvittering och 25-åringen kom nära med en frispark i matchens sista fas. Rashford har också gjort en väldigt fin turnering och kommer tillbaks till United i bra form.

Ronaldo ska ersättas

Erik Ten Hag har gjort det tydligt att klubben kommer att söka efter en ersättare till Ronaldo i januari-fönstret. Huvudtränaren sade i en intervju på träningslägret i Jerez att en ny forward är en prioritet i det kommande transfer-fönstret.

Ten Hag om en ny anfallare i januari: “Ja, men bara om vi hittar rätt spelare. Vi kommer att göra allt som står i vår makt. Vi gör forskning vid varje tillfälle och vi kommer att göra allt vi kan för att ta in den spelaren om möjligheten finns”

PSVs Cody Gakpo ses som en favorit för Ten Hag i januarifönstret efter en fantastisk höst i Eredivisie och ett imponerade VM. Även Benficas 21-årige forward Goncalo Ramos, som gjorde ett hat-trick för Portugal i VM åttondelsfinalen mot Schweiz, är högt uppskattad av Ten Hag och ses som en lämplig ersättare för Cristiano Ronaldo.

Ten Hag ser det positiva

Träningslägret i Spanien var inte det bästa resultatmässigt då United förlorade mot Cadiz CF och Real Betis i de två träningsmatcherna. Erik ten Hag ser dock det positiva med träningslägret under VM uppehållet då han är nöjd med att många av klubbens unga spelare fick chansen att integreras med herrlaget under veckan i Spanien.

Många av United-akademins bästa talanger var med på planet till Spanien och många av spelarna fick chansen att få några A-lagsminuter i benen under träningsmatcherna. Bland annat 17-årige Kobbie Mainoo, som fick göra mål i den första träningsmatchen mot Cadiz.

Truppen åker nu hem från Spanien för att fortsätta träningen på hemmagräset inför återupptagandet av klubbfotbollen den 21:a december.

Läs mer på manutd.com.