Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hag om Sancho / United letar anfallare / Schweinsteiger om klubbens sommarvärvningar

I dagens nyhetssvep tar vi upp situationen kring Jadon Sancho. Utöver det har vi lite transfernyheter på anfallspositionen att behandla, och sist så har Bastian Schweinsteiger delat sina tankar om Uniteds sommarvärvningar.

Ten Hag om Sancho

Erik ten Hag är inte säker på när Jadon Sancho kommer att vara tillbaka för spel i A-laget. Efter en hyfsad säsongsinledning så märkte Ten Hag att Sanchos form dippade efter att han inte blivit uttagen till Englands Nations League-matcher i höstas. Enligt holländaren så var han varken “i rätt status eller i tillräckligt bra kondition”. 

Efter att han sedan var oanvänd avbytare i matcherna mot Sheriff och West Ham, samt missade de fyra sista matcherna innan VM-uppehållet så ansåg Ten Hag att det var bättre för Sancho att träna på egen hand för att nå rätt konditionsnivå och hitta rätt attityd.

“Han är på ett fysiskt träningsprogram och vårt mål är att få tillbaka honom så snabbt som möjligt, men jag kan inte ge en prognos om när det kommer att vara.”

United kollar läget kring Ramos

Enligt ESPNs Rob Dawson så ska United kolla läget kring Benficas Goncalo Ramos. Dock så fortsätter Dawson med att det inte är säker att holländaren får in en anfallare i januari. Utöver Ramos så håller kollar man också på andra alternativ som Cody Gakpo, Joao Felix och Rafael Leao samtidigt som vissa inom klubben anser att januari inte är den optimala månaden att ta in nya spelare i.

Enligt källor till ESPN så kommer budgeten för januari inte vara speciellt stor, då man spenderade mer än planerat i sommarens transferfönster. Men Ten Hag anser att man behöver förstärkning och har bett klubben att utforska vilka alternativ som finns. 

Tillbaka till Goncalo Ramos så hade Benfica övervägt bud på runt €20 miljoner, men efter 21-åringens succé i VM så har priset ökat rejält.

Samma sak gäller Gakpo, som efter sitt imponerande spel i VM nu har en prislapp på runt €50 miljoner.

När det kommer till Joao Felix så har United blivit medvetna om portugisens situation, men hans prislapp på €100 miljoner ses som problematisk. Ett alternativ som övervägs är dock att låna Felix med en skyldighet att köpa vid säsongens slut.

Schweinsteiger hyllar Uniteds nyförvärv

Den tidigare United-spelaren Bastian Schweinsteiger har delat sina tankar kring klubbens sommarvärvningar i en exklusiv intervju med klubbmedia.

Tysken menar på att Lisandro Martinez passion är en sak som gjort honom populär bland supportrarna. 

“Han är sydamerikan, han har passionen”.

“Men han är också en väldigt smart spelare, annars kan man inte spela mittback med hans längd.”

“Han vet exakt vad han ska göra på planen, han gillar att ha bollen vid sina fötter, och han gillar fansen, och det tror jag kommer att vara en av styrkorna denna säsongen.”

Om Christian Eriksen hade han följande att säga.

“Han kan ligan, men han kan spelet – det är ännu viktigare.”

“Han har visionen, han har hjärnan, han vet när han ska passa bollen i rätt ögonblick.”

Han berömde även danskens spelförståelse.

“Jag gillar verkligen att titta på honom eftersom hans IQ är väldigt högt, och jag älskar att se spelare som passar bollen i rätt ögonblick för att ge din lagkamrat mer tid att göra något, och han gör det och det är fantastiskt att se.”

Tysken hade lite färre ord för Antony, men om brasilianaren sade han att han “hoppas att Antony kommer tillrätta sig bra och hjälpa laget ännu mer.”