Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Tröjsponsorn bryter kontraktet / Klubb-VM 2025 / Publik kapad inför Burnley

Dagens Unitedsvep handlar om att klubbens tröjsponsor TeamViewer avslutar kontraktet. I övrigt så rapporterar vi om att ett nytt Klubb-VM tar vid 2025. Vi rapporterar även att kapaciteten för Burnley matchen har skalats ner.

Tröjsponsorn bryter kontraktet

Manchester United och TeamViewer är överens om ett ömsesidigt fördelaktigt avtal, där det nuvarande kontraktet med TeamViewer som klubbens tröjsponsor bryts. detta efter motreaktion från det tyska företagets investerare och fallande finansiella resultat.

TeamViewer kommer fortsatt vara klubbens tröjsponsor tills en ny sponsor hittas och källor nära klubben beskriver läget som lugnt.

Läs uttalandet här.

Klubb-VM 2025

FIFA har idag meddelat att ett expanderat klubb-VM kommer att ta vid 2025. Den nya klubb-VM turneringen kommer att innehålla världens 32 bästa lag. Platsen för turneringen har inte klargjorts.

Det rapporteras dock att Premier League inte fått några formella framföranden angående den expanderade turneringen. De förväntade sig att meningsfulla överenskommelser skulle nås med ligorna innan någonting stod spikat.

Publik kapad inför Burnley

På grund av fåtalig ambulanspersonal så skalas publiksiffran till Carabao Cup matchen mot Burnley ner. Två läktarsektioner stängs av för onsdagens match, något som sänker publikmängden till cirka 62.000. De supportrar med biljetter i dessa sektioner kommer inte kunna infinna sig på Old Trafford och erbjuds en komplett återbetalning av klubben.

Detaljlös träningsmatch

I onsdags så spelade Manchester United en träningsmatch mot Everton för att fortsatt förbereda sig för återupptagandet av klubbfotbollen, det rapporterar Manchester Evening News. Matchen spelades på Carrington och slutande 1-1. Inga andra detaljer finns att tillgå om matchen, då klubbarna kom överens om att spela helt bakom stängda dörrar.

Wolves tittar på Wan-Bissaka

Wolverhampton Wanderers ryktas till att vilja spendera stort i januari efter att Julen Lopetegui tagit över som huvudtränare i höstas. En av spelarna som ryktas till klubben är Aaron Wan-Bissaka, en spelare som hamnat i frysboxen under Erik ten Hag i United. Manchester United är öppna till att sälja högerbacken i januari för att ta in en ny talang som kan utmana Diogo Dalot.

Utlånade Murphy är månadens spelare.

Niamh Murphy, som just nu befinner sig i Blackburn Rovers på dubbel-registrering, är månadens spelare i Women’s Championship. Den skotska försvararen klev in i Uniteds U-21 lag säsongen 19/20 och gjorde sina första strider i A-laget förra säsongen.

Ännu en flyttad match

Damernas bortamatch mot Tottenham på Tottenham Hotspur Stadium har flyttats till den 12:e februari, detta då matchen har blivit vald till TV-sändning av Sky Sports.