Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Klar seger för U18 / Nytt försök på De Jong / Sharpe kritar proffskontrakt

Söndagens nyhetssvep sammanfattar helgen som gått och vi noterar bland annat U18 tog en övertygande seger mot Middlesbrough med 3-0. Från ungdomslagen tar vi även med oss att Malachi Sharpe kritat på ett proffskontrakt med United. Vi ger oss även ut i transferdjungeln och konstaterar att Frenkie de Jong fortsatt verkar vara på radarn. 

Övertygande seger för ungdomarna

Uniteds U18 spelade under lördagen ligamatch mot Middlesbrough och vann med klara 3-0.

Ett självmål gav United ledningen efter en kvart spelad och 20 minuter senare utökade Manni Norkett, med hjälp från gästernas målvakt, till 2-0.

En bit in i andra halvlek satte sedan Jack Moorhouse 3-0 efter fint förarbete av Norkett.

Den ovan nämnda duon kan vara värd att hålla ett litet extra öga på. Bland annat har Norkett stått för sex ligamål på sju matcher så här långt.

Segern innebär att United placerar sig i mitten av en väldigt haltande tabell. United på åttonde plats har spelat sju matcher medan Nottingham Forest på sjunde plats har spelat elva matcher.

United hoppas fortsatt på De Jong

Att United drog i Barcelonas nederländske mittfältare Frenkie de Jong i somras är ingen hemlighet. Erik ten Hag arbetade med 25-åringen under sin tid i Ajax och det finns därmed en rimlig anledning till att Unitedmanagern är intresserade av att locka De Jong till Old Trafford.

Simon Stone på BBC rapporterar att United inte ger upp hoppet om att få loss nederländaren. Detta kommer emellertid inte bli aktuellt nu i januari, vilket är ganska förståeligt. United och Barcelona ska ju till exempel mötas i Europa League i början av nästa år…

Stone nämner även att Borussia Dortmunds Jude Bellingham, som stod för ett starkt VM med England, är av intresse.

I och med Cristiano Ronaldos exit från klubben snackas det också om en ny forward in. Det hetaste spåret där uppges vara PSV Eindhovens Cody Gakpo, som även han stod för ett bra mästerskap för sitt nederländska landslag.

Mohammed Kudus från Ajax samt Benficas Goncalo Ramos lyfts även dem som två potentiella värvningar, detta enligt The Athletic. Även dessa två spelade VM och stack ut i positiv bemärkelse. Kudus var ett offensivt hot i Ghana, framför allt med sin kraft och snabbhet. I Ramos fall fick han chansen i stället för självaste Ronaldo i Portugal, när man mötte Schweiz i gruppspelet. Hur forwarden tackade för förtroendet? Genom att göra hattrick.

Proffskontrakt för Sharpe

Uniteds 17-årige offensiva ytter Malachi Sharpe har signerat ett proffskontrakt med United. Detta meddelade spelaren själv via sin Instagram under helgen.

Sharpe skriver följande:

Jag kan med glädje meddela att jag signerat mitt första professionella kontrakt med Manchester United. Jag vill tacka Gud, min familj, och alla som hjälpt mig att ta mig så här långt. Det här är bara början. 

Vi säger grattis till Malachi Sharpe!