Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United - Sheffield United 4-0
Promenadseger när damerna stängde 2022

Manchester United gjorde processen kort med Sheffield United i kalenderårets sista match. Adriana Leon gjorde två mål före paus och i andra halvlek dubblades segersiffrorna efter ett självmål och ett mål av Martha Thomas.

Marc Skinner valde som väntat att rotera ut i stort sett hela den ordinarie startelvan. Positionsmässigt var det mest anmärkningsvärda att Adriana Leon tog plats som toppforward medan Rachel Williams spelade som tia. Varken Jade Moore eller Grace Clinton stod att finna i matchtruppen. Det gjorde däremot Aoife Mannion, för första gången sedan februari.

I truppen fanns plats för tre ungdomsspelare, målvakten Safia Middleton-Patel samt de offensiva spelarna Alyssa Aherne och Keira Barry. För Aherne var det första gången hon var med i a-lagets matchtrupp.

Som väntat tog United kommandot från avspark. Vi hade en stor möjlighet på hörna efter ett par minter. Även utan Katie Zelem på planen är United starka på fasta situationer.

När vi tog ledningen tio minuter senare kom målet just efter en hörna. Maria Thorisdottirs avslut blockerades av lagkamraten Martha Thomas men bollen föll lyckligt till Aïssatou Tounkara som gick på avslut. Detta styrde Leon in i mål med en elegant klackspark.

Adriana Leon öppnar målskyttet med en klackspark.

Spelet var därefter koncentrerat till Sheffield Uniteds planhalva. United förmådde emellertid inte omvandla det stora spelövertaget i så värst många kvalificerade chanser, förrän i halvlekens slutskede.

Leon borde ha dubblat ledningen efter 40 minuter. Hon vände bort ett par försvarare för att ge sig själv fritt skottläge i straffområdet. Avslutet flög dock högt över ribban.

Dubbla ledningen skulle Leon ändå göra före pausvilan. Målet kom efter ett utmärkt anfall, som startar hos mittbacken Aïssatou Tounkara. Lucy Staniforth hittade sedan Williams, via en styrning av Leon, och Williams spelade vidare till Lucía García på vänsterkanten. García kunde sedan lägga upp för Leon, som i stort sett fick ett öppet mål att placera bollen i.

Leon fick sedan en chans för ett hattrick före paus, men hon fick inte avslutet på mål.

Trean skulle istället komma kort efter paus, då Ellie Wilson styrde in bollen i eget mål efter Thomas inlägg.

United utökade till 4-0 genom Thomas, efter fint förarbete av Williams.

Med segern säkrad fick Keira Barry komma in för hennes officiella Uniteddebut. Lite senare blev även Alyssa Aherne inbytt.

Keira Barry fick en halvtimme i sin Uniteddebut.

Sophie Baggaley i Uniteds mål var mestadels sysslolös men imponerade med ett par ingripanden, framför allt då hon avvärjde ett friläge.

Men det här var Uniteds match och klasskillnaden mellan ett topplag i högstadivisionen och ett bottenlag i andradivisionen gick inte att ta miste på. Om något var Uniteds segersiffror i underkant.

Matchen kan sammanfattas som en bra dag på jobbet för United. Vi bjöds på en professionell insats och vi fick se ett par debutanter. Resultatet som sådant var av mindre betydelse, då båda lagen redan var utslagna.

Nu väntar ledigt över jul och nyår för damlaget. Säsongen återupptas den 15 januari, då Liverpool välkomnas till Leigh Sports Village. Dessförinnan väntar sannolikt ett träningsläger i varmare klimat.

Målen

Manchester United – Sheffield United 4-0 (2-0)

FA Women’s League Cup, gruppspel, 18 december


1-0 (12) Adriana Leon (Tounkara)
2-0 (44) Adriana Leon (García)
3-0 (51) Ellie Wilson (självmål)
4-0 (63) Martha Thomas (Williams)


Uniteds lag: Baggaley; Batlle (Blundell 46), Tounkara, Turner (Le Tissier 46), Thorisdottir; Boe Risa, Staniforth; Thomas (Barry 64), Williams (Aherne 80), García; Leon (Zelem 64)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK