Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda: Halvtidsrapport 2022/23 del 2
Garnachos insatser före uppehållet lovar gott för framtiden

Vi önskar god fortsättning och ger er här vår andra del av den halvtidssummerande frågelådan. 

Sett till truppen i stort, finns det någon spelare du vill lyfta fram?

Axel Klöfwer: Det måste vara Diogo Dalot, han var en spelare som jag aldrig trodde skulle bli Uniteds förstaval på högerbackspositionen och han är nu en av de första namnen i Ten Hags startelva. Dalot är nog den spelare som förbättrats mest under nya tränaren, väldigt stabil. Nytt kontrakt tack!

Mikael Österdahl: Alejandro Garnachos insatser före uppehållet lovar gott för framtiden. Och Marcus Rashford närmar sig nivån vi vet att han har i sig.

Jonathan Gren: Tycker att Diogo Dalot har gjort oroliga framsteg under Ten Hag så jag väljer att lyfta fram honom.

Adam Andersson: Casemiro och Eriksen. Grymma.

Elias Hallström: Givetvis finns det självklara namn i typ Eriksen och Casemiro, men utöver dem vill jag lyfta Luke Shaw. Ser ut att ha hittat formen från säsongen 2020/21. Det som utmärker honom tycker jag är hans höga lägstanivå. Oerhört stabil och sätter inte många fötter fel. En bubblare är kollegan på motsatt kant i Diogo Dalot.

Peter A Lilja: Det är ju öppen dörr att säga Garnacho som inom kort kan vara helt ordinarie. Rashfords resa från noll till en återuppväckt form är också värd att lyfta tycker jag.

Och vem har varit den största besvikelsen?

Axel Klöfwer: Såklart Cristiano Ronaldo. Hans osportsliga beteende och dåliga prestationer har lämnat en bitter eftersmak på en sådan fantastisk Unitedkarriär. Synd av det behövde sluta som det gjorde.

Mikael Österdahl: Ronaldo på precis alla sätt som finns.

Jonathan Gren: Måste vara Jadon Sancho.

Adam Andersson: Jadon Sancho.

Elias Hallström: Jadon Sancho. Öppnade bra, men vad hände sedan? Väldigt oklar situation.

Peter A Lilja: Elanga borde kunnat ta ytterligare steg, han känns delvis som en besvikelse. I övrigt är det lätt att peka på både Ronaldo och Sancho som inte bidragit alls enligt förväntningarna.

Finns det någon spelare du vill se mer av under resterande del av säsongen? Kanske någon yngre förmåga?

Axel Klöfwer: Man vill ju såklart se mer av Alejandro Garnacho, den talangen skojar man inte bort. Jag älskar också att se Antony spela fotboll och jag tror att han kommer att bli bättre med varje match. Det hade också varit kul att se mer av Zidane Iqbal och Charlie McNeill i herrlaget framöver.

Mikael Österdahl: Garnacho, men den är ganska självklar. Martial förstås, för utan honom faller offensiven. Vill se mer rotation i rätt matcher. Skulle också vara skoj att få se Kobbie Mainoo, om vi får en bra lottning i FA-cupen.

Jonathan Gren: Vill gärna se att Garnacho får regelbunden speltid framöver.

Adam Andersson: Klart man är sugen på att se Garnachos genombrott bara fortsätta.

Elias Hallström: Tråkigt svar kanske, men givetvis Alejandro Garnacho. Ten Hag verkar ha skött situationen med tonåringen på ett utmärkt sätt och inte stressat in honom.

Peter A Lilja: Konkurrensen är väl hård men vore kul att se lite mer av Shoretire i några matcher. Garnacho såklart.

I de inhemska cuperna har United slagit ut Burnley i ligacupen och i januari väntar Everton i FA-cupen. Givetvis blir det väldigt spekulativt, men hur tycker du att United bör förhålla sig till cupspelet?

Axel Klöfwer: Jag kunde inte bry mig mindre om ligacupen egentligen men FA-cupen vill man ju alltid vinna så jag hoppas att vi inte kastar bort den möjligheten. Jag tror att transferfönstret blir viktigt för att se om vi kommer att ha truppbredden för att kunna utmana i alla turneringar.

Mikael Österdahl: Det ska förstås justeras efter hand, beroende på allting. Ligan är alltid viktigast, sedan får resten prioriteras upp och ner beroende på hur det ser ut.

Jonathan Gren: Tror att en titel i Ten Hags första säsong hade betytt mycket och därför hoppas jag att man satsar på cuperna.

Adam Andersson: Satsa på FA-cupen, rotera i ligacupen.

Elias Hallström: Semi-satsa på FA och ge ett gäng ungdomar chansen i ligacupen.

Peter A Lilja: Låt fler spelare få chansen och spela avslappnat, tycker det ändå finns en poäng med Ten Hags uttalanden att försöka vinna allt. Någon titel kunde ge en liten skjuts.

United städade hyfsat enkelt av Burnley i ligacupen med 2-0 innan jul. 
Ett januarifönster står för dörren. Anser du att United bör agera, och i så fall hur? Behöver kanske Cristiano Ronaldo ersättas?

Axel Klöfwer: Vi måste agera. Ronaldo måste ersättas och svaret där är Cody Gakpo. Vi måste även ta in en ny högerback som kan utmana Dalot. Bayer Leverkusens Jeremie Frimpong är spännande på den positionen. Jag vill också gärna se spelare som Donny Van de Beek och Aaron Wan-Bissaka lämna klubben.

Mikael Österdahl: Vi behöver en anfallare, för det är tydligt att vi inte kan lita på Martial. Alternativ på högerbacken är också nödvändigt. Känner spontant att det skulle vara intressant att kalla hem Ethan Laird. Flyger det så flyger det och då behöver vi inte värva där.

Jonathan Gren: En ersättare för Ronaldo känns som ett måste, men annars tror jag att det kommer att vara väldigt lugnt.

Adam Andersson: En anfallare ska in redan nu. Jag tror på Gakpo.

Elias Hallström: En forward är givetvis högsta prioritet. Martial går inte att lita på och särskilt inte som ensamt alternativ. Jag tror dock inga stordåd sker i januari. Det kommer kosta rejäla pengar i så fall, och att bränna stora summor i januari känns inte bra, och förmodligen inte ens möjligt.

Peter A Lilja: En anfallare med näsa för mål vore inte fel, sett till alla chanser som skapas. Ev. någon mer defensiv mitt och högerback för att täcka upp

Femma i ligan just nu. Vilken placering slutar United på i vår?

Axel Klöfwer: 3:a. Spelet kommer att bli bättre och Champions League hymnen kommer att ljuda på Old Trafford nästa säsong.

Mikael Österdahl: Definitivt trea. Om jag inte har fel.

Jonathan Gren: 4

Adam Andersson: Fyra

Elias Hallström: Fyra, kanske.

Peter A Lilja: Fyra måste vi tro på!

Vilka vinner Europa League?

Axel Klöfwer: Manchester United.

Mikael Österdahl: De som gör flest mål i finalen.

Jonathan Gren: Manchester United

Adam Andersson: Barcelona

Elias Hallström: Manchester United

Peter A Lilja: Ingen aning. Säg Arsenal då och så går de på dekis i ligan.

Och slutligen, vilka vinner Premier League?

Axel Klöfwer: Det blir nog Man city som köper sig ännu en titel. Arsenal ser riktigt bra ut men det kan inte hålla hela säsongen.

Mikael Österdahl: Trodde att de ljusblå redan fått medaljerna? För alla förstår ju att Arsenal omöjligen håller hela säsongen.

Jonathan Gren: Manchester City

Adam Andersson: Manchester City

Elias Hallström: Så länge det inte är United spelar det ingen roll (eller, lite roll kanske).

Peter A Lilja: Manchester City