Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Wolverhampton Wanderers - Manchester United
Avsluta året med stil

Imorgon är det den 31 december, vilket som bekant innebär att Sir Alex Ferguson fyller år. Som av en händelse spelar även Manchester United match och gör så mot Wolverhampton Wanderers. En match som bara ska vinnas, oaktat att det är på bortaplan. 

Manchester United

United återstartade ligan efter VM-uppehållet och vann planenligt hemma mot Nottingham Forest. Slutresultatet skrevs till 3-0 och det kändes rätt och rimligt.

Marcus Rashford var avgörande sett till att han dels gjorde matchen första mål, dels spelade fram till det andra. På det stora hela var det emellertid Casemiros match. Och nog för att vi inte ska dra för stora växlar av motståndet, men oj vad dominant brassen. Vi hoppas givetvis på något liknande imorgon, för ett fungerande mittfält tillsammans med Christian Eriksen har visat sig bli en nyckel till att Uniteds spel ska flyta.

Från senast tar vi också med oss att Raphaël Varane har hållit sig hel samt att Lisandro Martinez är tillbaka i Manchester efter VM-firande med Argentina. Huruvida 24-åringen går direkt in i elvan imorgon är svårt att sia om. Det hade varit att föredra, med tanke på att det var en hel del rockader i backlinjen mot Nottingham. Luke Shaw vikarierade med den äran i mittförsvaret, men ska givetvis hålla till ute till vänster. Främst så klart baserat på att han är ytterback, men också att Tyrell Malacia blandar och ger lite för mycket, åtminstone för min smak.

Tillbaka till det normala – Får vi se Martinez och Varane bilda mittbackspar imorgon?

Till höger är Diogo Dalot näppeligen tillbaka, vilket lär göra att Erik ten Hag ställer ut Aaron Wan-Bissaka för tredje matchen i rad. 25-åringen må vara begränsad, men i matcherna mot Burnley och Nottingham har han skött sig bra.

Framåt i banan är det inte mycket att orda om, enligt mig. Spindeln i nätet heter fortsatt Bruno Fernandes och på kanterna borde vi återigen hitta Rashford och Antony.

Brassen gjorde ingen jätteinsats mot Nottingham, men det gäller att ha tålamod med honom och fortsätta ge honom speltid och förtroende. Ännu är jag inte övertygad om 22-åringen, men jag är däremot övertygad om att Ten Hag har läget under kontroll, och det räcker för mig.

Anthony Martial har ingen större konkurrens längst framme och leder självfallet anfallslinjen.

Utropstecknet som också måste nämnas är Alejandro Garnacho, som rimligen inleder på bänken. Där ska han dock inte behöva sitta hela matchen. Nästan oavsett resultat och matchbild lär argentinaren bytas in. Vi har ju dessutom sett att han brukar göra störst skillnad när han blir inbytt.

Möjlig startelva:

Wolves

Wolves har inte haft någon vidare inledning på säsongen och ligger för närvarande på plats 18 i tabellen. Det dröjde till början av september innan man vann sin första ligamatch, men därefter har det gått tungt. Det gick så pass dåligt att den portugisiske (vad annars?) managern Bruno Lage fick lämna och in kom spanjoren Julen Lopetegui i november. Sedan hans tillträde har laget bara förlorat en match, vilket var mot Arsenal.

Senast tog man en tung skalp på Goodison Park när Everton besegrades med 2-1, detta efter att ha vänt underläge och avgjort i den femte övertidsminuten genom Rayan Aït-Nouri.

Mycket är dock sig likt i Wolves, och då syftar jag framför allt på att ungefär halva startelvan består av portugiser. Joao Moutinho och Ruben Neves sliter fortsatt på mittfältet och framåt virvlar Daniel Podence fram.

Det stora namnet i truppen är hursomhelst en brasse, nämligen Diego Costa. Just det, den Diego Costa. Han är dock inte den spelaren han en gång i tiden var, för då hade han inte hållit till i Wolves, med all respekt. Men vi ska naturligtvis inte räkna bort honom, då han nog fortsatt kan sysselsätta många försvar på egen hand.

I offensiv väg ses nämnde Podence som ett frågetecken till imorgon och därutöver har man sedan tidigare på skadelistan bland annat Pedro Neto och sommarens nyförvärv Sasa Kalajdzic, vilka är kännbara tapp. Även ytterbacken Jonny är osäker.

På tal om nyförvärv satsar Wolves tungt i januarifönstret. Den offensive mittfältaren Matheus Cunha är klar för klubben och ansluter från Atletico Madrid för omkring en halv miljard, men brassen kommer alltså inte kunna spela för sitt lag ännu.

Möjlig startelva:

Historik

Den senaste matchen lagen emellan slutade med vinst för Wolves med 1-0. Segern kom på Old Trafford och var deras första där sedan 1980. United vann emellertid bortamötet förra säsongen med 1-0.

Visste ni att…

 • Uniteds största vinst mot Wolves kom 1892? Då gick United dock under namnet Newton Heath. Matchen slutade 10-1.
 • Mellan mars 2019 till februari 2020 möttes lagen sex gånger? Tre gånger i FA-cupen och tre i ligan.

Matchinformation

Wolves
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 18
Tid: Lördagen den 31 december 2022, 13.30
Plats: Molineux Stadium, Wolverhampton
Domare: Robert Jones
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Dalot (skadad, inget datum)
 • Sancho (individuellt program, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Tuanzebe (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Lindelöf (sjuk, liten chans)
 • McTominay (sjuk, liten chans)
FORM
V10/11Aston VillaHLC4-2
V13/11FulhamBPL2-1
F7/12Cádiz CFBTR2-4
F10/12Real BetisBTR0-1
V21/12BurnleyHLC2-0
V27/12NottinghamHPL3-0

Wolves

Skador och avstängningar:

 • Chiquinho (knä, januari)
 • Neto (fot, februari)
 • Kalajdzic (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Traoré (ljumske)
 • Jonny (lår)
 • Podence (ben)
FORM
O29/10BrentfordBPL1-1
F5/11BrightonHPL2-3
V9/11Leeds UnitedHLC1-0
F12/11ArsenalHPL0-2
V20/12GillinghamHLC2-0
V26/12EvertonBPL2-1

United mot Wolves

Totalt:10952-20-37182-151
Borta:5518-11-2683-98
Premier League:169-3-424-11
SENASTE MÖTENA
V2020-12-29HPL1-0
V2021-05-23BPL2-1
V2021-08-29BPL1-0
F2022-01-03HPL0-1
SENASTE BORTAMATCHER
O2019-08-19BPL1-1
O2020-01-04BFA0-0
V2021-05-23BPL2-1
V2021-08-29BPL1-0