Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Wolverhampton Wanderers - Manchester United
Det finns inga enkla matcher

Så ska vi säga farväl till 2022. Ett år som för Manchester United började dåligt, fortsatte sämre och sedan fallerade fullständigt. Därefter andades vi ny försäsongsluft bara för att mötas av en ordentlig käftsmäll när ligan började. Men inget varar för evigt i fotboll och i slutet av 2022 finns det anledning att vara optimistisk som Manchester United-supporter. Dels för att laget faktiskt har hittat någon form av stabilitet. Ännu mer för att det nu finns ett verkligt hopp om ägarbyte.

Vi avslutar 2022 som vi började året. Med en match mot Wolverhampton Wanderers. Skillnaden är att vi var hemmalag då medan vi är bortalag nu.

En ytterligare skillnad är att United nu har 16 poäng och 13 placeringar ner till Wolves. I början på året var avståndet bara två placeringar och sex poäng.

Men i början på 2022 var vi hoppfulla. United hade inte förlorat efter Ole Gunnar Solskjaers farväl. Samtidigt hade Wolves bara en vinst på de sex senaste.

Det spelade väldigt liten roll. Wolves åkte till Old Trafford och vann. Sedan var det mestadels skit under Ralf Rangnick. Vilket är ganska passande, för Rangnick är mestadels skit.

Nu är det ett United i bra form som ska möta Wolves. Vi har fyra raka vinster och resultatraden 11-2-1 på de 14 senaste (tävlings)matcherna.

Men det finns inga enkla matcher.

Wolves må ligga på nedflyttningsplats. Men de är dopade av ny tränare och har nu tre vinster på de fyra senaste. Låt vara att två av dessa vara i Ligacupen, varav en mot Gillingham.

Med Julen Lopetegui vid rodret i de två matcherna efter VM har de spelat 4-3-3. Därmed kan vi kanske hoppas att Wolves inte längre är världshistoriens tråkigaste lag.

Tråkiga eller inte. Klart är hur som helst att Wolves ska besegras. Nottingham lovade gott i kategorin vinna på beställning. Men en svala gör ingen sommar och så vidare.

Startelvan vi får se idag torde vara nära den som Ten Hag ser som sin starkaste. Den som rimligen saknas är Diogo Dalot, även om portugisen är tillbaka i träning. Däremot måste utgångstipset vara att Lisandro Martínez kliver direkt in i elvan, bredvid Raphaël Varane. På vänsterbacken förstås Luke Shaw och frontsexan vi såg i tisdags lär – så länge det är möjligt – vara den som startar de flesta matcherna framöver.

Gott nytt år! (Förhoppningsvis.) Grattis på Sir Alex Fergusons födelsedag!