Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Bournemouth
Körsbär till middag!

Det börjar bli lite tjatigt men nog räknar vi med tre poäng även i matchen mot ett ganska formsvagt AFC Bournemouth, även kallade “The Cherries”. Det sägs dock med viss reservation eftersom inga matcher är enkla i Premier Leauge. Bournemouth har också haft problem med sjukdomar i laget och kan komma starkare rustade till morgondagens match.

Vi behöver ändå räkna in tre poäng innan två mycket tuffa matcher väntar i Premier League mot City och Arsenal längre fram i januari. 

Manchester United

Startelvan är inte helt enkel att förutspå dessa dagar. Backlinjen har varit nykomponerad på slutet men nu går väl ändå Luke Shaw in på sin ordinarie ytterbacksplats? Ten Hag lyfte på dagens presskonferens att det var en “extra option” att spela Shaw som mittback men också att det gick mycket bra och var taktisk passande mot Wolves och en snabb högerkant. Det borde ändå bli en ordinarie position för Shaw efter en något sämre insats av Malacia senast.

En mer knivig fråga är om Martínez är fullt redo eller om det blir någon av Lindelöf och Maguire som tar platsen bredvid Varane. Här blir det gissningar som bäst. Till höger i försvaret spelar sannolikt Wan-Bissaka ytterligare någon match även om Dalot tränar och kan hinna bli spelklar. Också McTominay är osäker in i det sista efter att ha varit sjuk.

I övrigt tror jag elvan blir förväntad med den röda tråden Varane, Casemiro och Fernandes. Dock har Antony spelat under den standard vi förväntar oss, men jag tror ändå på förnyat förtroende för brassen då alternativen är få. Inte heller Martial har imponerat men även han får troligen förtroende när United förväntas vara det spelförande laget. Hoppas vi kan få se en något mer effektiv offensiv än senast. 

Möjlig startelva:

Bournemouth

AFC Bournemouth har gjort det helt ok i Premier League så här långt. Innan uppehållet såg de starka ut då de städade av Everton i två raka matcher. Efter VM-uppehållet har det gått sämre men det har också varit trubbel med virus i truppen, både på spelarsidan och på tränaren Gary O´Neil.

I laget finns mittbacken och lagkaptenen Loyd Kelly som dragits med en del skador men som nu verkar vara på gång igen. Till höger i backlinjen finns också erfarne Adam Smith som dock drar på sig gula kort från och till, något som kanske kan utnyttjas av Rashford på vänsterkanten.

I övrigt ser vi bland annat den unge yttern Jaidon Anthony som är vass. Framåt finns också Dominic Solanke som ofta finns med i målprotokollet för Bournemouth. Det gäller att se upp med dessa herrar. Danske mittfältaren Philip Billing brukar också vara en pålitlig målskytt men han gick ut skadad i matchen mot Palace senast.

Överlag är defensiven svag och laget har släppt in flest mål av alla lag i ligan, närmare bestämt hela 36 stycken. Vi hoppas att en effektiv offensiv för United kan försämra den statistiken ytterligare.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United och Bournemouth har mötts elva gånger i ligasammanhang och United har gått segrande i åtta av dessa. Övriga har slutat oavgjort. United har vunnit de senaste fem matcherna lagen emellan.

Visste ni att…

 • Bournemouth skrällde och vann över United i FA-cupen 1984 med Harry Redknapp som manager.
 • Manchester United gjorde fem mål på Bournemouth i senaste mötet 2020.

Matchinformation

Manchester United
Bournemouth
Turnering: Premier League, omgång 19
Tid: Tisdagen den 3 januari 2023, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Michael Salisbury
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Sancho (individuellt program, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Tuanzebe (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Dalot (matchform, stor chans)
 • McTominay (sjuk, liten chans)
FORM
V13/11FulhamBPL2-1
F7/12Cádiz CFBTR2-4
F10/12Real BetisBTR0-1
V21/12BurnleyHLC2-0
V27/12NottinghamHPL3-0
V31/12WolvesBPL1-0

Bournemouth

Skador och avstängningar:

 • Ingen bekräftad frånvaro.
Tveksamma:

 • Brooks (lår)
 • Fredericks (oklar status)
 • Stanislas (skadad)
 • Neto (lår)
 • Tavernier (lår)
 • Billing (höft, inget datum)
FORM
F5/11Leeds UnitedBPL3-4
V8/11EvertonHLC4-1
V12/11EvertonHPL3-0
F20/12NewcastleBLC0-1
F27/12ChelseaBPL0-2
F31/12C. PalaceHPL0-2

United mot Bournemouth

Totalt:1812-3-339-16
Hemma:98-1-026-5
Premier League:107-1-222-10
SENASTE MÖTENA
V2018-11-03BPL2-1
V2018-12-30HPL4-1
F2019-11-02BPL0-1
V2020-07-04HPL5-2
SENASTE HEMMAMATCHER
O2017-03-04HPL1-1
V2017-12-13HPL1-0
V2018-12-30HPL4-1
V2020-07-04HPL5-2
Res med oss till Manchester!