Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Ten Hags presskonferens / Felix för dyr? / Svenska ryktas till damlaget

Januari månad innebär som bekant att transferfönstret är öppet och därmed lär ryktena bli allt fler. Idag skrivs det på nytt om Atlético Madrids forward João Felix som ett tänkbart alternativ till att förstärka Uniteds offensiv. Utöver detta har det släppts en presskonferens inför morgondagens match mot Bournemouth.

Vidare till damlaget ryktas det även där om spelare in, bland annat en svenska.

Ten Hags presskonferens

Om rockaderna i backlinjen

Så klart finns det alltid en plan men ibland måste man ändra om utefter förutsättningarna. Maguire och Lindelöf har varit sjuka. Normalt sett hade de startat i de senaste matcherna men både Casemiro och Shaw har klivit in och gjort det bra i mittbacksrollen. Det gäller också att anpassa lite efter motståndarna och deras potentiella hot.

Om Shaw som ett fortsatt alternativ i mitten

Ten Hag säger att engelsmannen gjort det väldigt bra där, men att han är viktigt på ytterbacken. Dock alltid skönt att ha ett fullgott alternativ som kan kliva in och spela mittback.

Om fokus i matcherna

Redan i halvtid mot Wolves tycker Ten Hag att man fick ordning och hittade rätt fokus. Det fanns mer aggressivitet och ett annat fokus i andra halvlek samt bättre organisation i laget.

Om spelaråterkomster

Martinez och McTominay har varit borta ett par matcher men nederländaren tror och hoppas att de kan vara tillbaka mot Bournemouth. Vad gäller Dalot är Ten Hag mer försiktig och säger att man inte kommer stressa tillbaka honom i spel.

Vad gäller Sanchos status har Ten Hag sagt vi fortsatt får vänta på att få se engelsmannen i spel.

Felix ett lånealternativ, men för dyr?

Atlético Madrids forward João Felix har med jämna mellanrum ryktats till United i januari men det har aldrig varit brännande aktuellt.

David Ornstein på The Athletic skriver idag att den spanska klubben är beredda att låna ut portugisen och att intresse uppges finnas från både United och Arsenal.

Det som gör att skon klämmer är att Atlético Madrid sägs kräva en lånesumma, vilket även inkluderar lönekostnader. Detta skulle i så fall uppgå till €21 miljoner, vilket både United och Arsenal anser är för mycket.

Supporter hedras

Unitedsupportern, tillika sekreteraren för Manchester United Disabled Supporters’ Association (MUDSA), Chas Banks har hedrats med den brittiska imperieorden (MBE) för sina insatser i såväl klubben som staden i arbetet att främja och förbättra förutsättningarna för funktionsnedsatta.

Mer om Chas’ utmärkelse finns att läsa på Uniteds hemsida. Vi säger grattis härifrån!

Transferrykten runt damlaget

BK Häcken-talang intresserar United

Damlaget kan få förstärkning under vintern. Det i form av en svenska.

Det är BK Häckens ytterback Hanna Wijk som ryktas till United, men enligt Fotbollskanalen stannar det möjligen bara vid ett rykte.

Göteborgsklubbens damansvarige Christian Lundström säger att man inte har fått in något bud på 19-åringen.

Wijk har gjort 32 ungdomslandskamper för Sverige men ännu ingen A-landskamp.

Stort intresse för Dumornay

Stade de Reims mittfältare Melchie Dumornay rapporteras ha många storklubbar efter sig.

Det 19-åriga löftet har mindre än sex månader kvar av sitt kontrakt med den franska klubben och kan därmed inleda samtal med andra klubbar.

Utöver intresse från United finns även Manchester City, Chelsea, och Lyon med i bilden.