Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Andra delen av Ten Hags presskonferens / Nomineringar på damsidan

Dagens nyhetssvep sammanfattar allt som sades i den andra delen av Erik ten Hags presskonferens inför kvällens match mot Bournemouth. För övrigt så finns det flera Unitedrepresentanter bland nomineringarna för månadspriser på damsidan.

Andra delen av Ten Hags presskonferens

Idag släpptes den andra delen av Erik ten Hags presskonferens inför kvällens match mot Bournemouth på Old Trafford.

En möjlig återkallning på Amad Diallo?

En återkallning på Amad har funnits på tapeten ifall det skulle stärka truppen men samtidigt så vill inte Ten Hag stoppa utvecklingen som Ivorianen har haft i Sunderland. Ten Hag lägger tyngd på att unga spelare måste få känna på A-lagsfotboll och att ifall Amad skulle återkallas så skulle det vara för att vara en del av den spelande truppen och kriga om en plats i startelvan.

Senare i presskonferensen så beskriver Ten Hag att Amad lånades ut då 20-åringen inte skulle bidra till A-laget under säsongen. Ten Hag sätter värde i Amads potential och talang men tror starkt att den unge yttern behöver spela mer seniorfotboll innan han kan bli en bidragande spelare för Manchester United.

Om att sälja spelare i Januari

Ten Hag vet att truppen innehåller mycket bra spelare och finner det naturligt att det finns intresse för dem, särskilt spelarna som inte fått mycket speltid under hösten. I respons till att Everton visat intresse för Anthony Elanga så svarar Ten Hag med att han behöver en bred trupp, speciellt framåt i banan.

Om Martial

Erik ten Hag tror inte att Martial har uppnått full kondition. Martials något svaga prestation mot Wolves ursäktas med att han inte spelat mycket fotboll efter sina skador. Ten Hag vet viken positiv påverkan som Martial kan bidra med och han förväntar sin mer av sin forward framöver.

När Erik ten Hag fick frågan om han tror att han har en renodlad 9:a i truppen så höjer han direkt upp Anthony Martial och beskriver hur nöjd han är med fransmannens prestationer under säsongen.

Vikten av ett offensivt nyförvärv

Ten Hag tycker att han har ett bra lag när alla spelare är tillgängliga men med tanke på det trånga matchschemat så uttrycker han ett behöv för ännu en forward i januari-fönstret.

Tyngden av huvudtränarens makt

Erik ten Hag lägger ännu en gång mycket tyngd på klubbens normer, standard och hur alla spelare måste följa reglerna. Ten Hag pratar också om hur han vill sätta spelarna under rätt omständigheter så att alla kan prestera positivt.

Nomineringar på damsidan

Det är dags för månadspriserna i WSL och vi hittar flera United-representanter bland de nominerade då Ona Batlle, Leah Galton och utlånade målvakten Emily Ramsey alla är nominerade till månadens spelare för december.

Det tar dock inte stopp där på United-håll då Marc Skinner även är nominerad till månadens tränare.

 

Res med oss till Manchester!