Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Bournemouth 3-0
Gott och blandat i årets första drabbning

Det var trögstartat men efter ungefär tjugo minuter så vaknar Manchester United och det blev bra tillslut. Vissa visar enorm kvalite medans andra har det betydligt tyngre. Det blev gott och blandat i årets första match men med tre mål och tre poäng i säcken så är det svårt att klaga.

Det blev mycket rulla boll när vi gick in i 2023 men vi fann det inte lätt att skapa lägen. Turligt nog så har vi några väldigt fina fotbollsspelare i truppen, ännu turligare så har vi självaste Casemiro på mittfältet. Brassen briljerar igen och sätter själv matchens första mål då han möter Eriksens precisa passning med bredsidan och styr in den i krysset.

Efter det första målet så kändes matchen redan lite avgjord. Bournemouth saknar kvaliten offensivt och även då Lindelöf och Maguire inte övertygade som mittbackspar så kändes det ändå ganska säkert, David de Gea fanns ju trots allt mellan pinnarna för att hjälpa till ibland.

Vi utökar tidigt i den andra halvleken tack vare Luke Shaw som befriats från sitt vikarie-jobb som mittback och tog fram sin inre Dimitar Berbatov så han helt på egen hand orkestrerade anfallet och avslutade passningen från Alejandro Garnacho. Där dog matchen.

Vi ska spela ut Bournemouth på Old Trafford sju dagar i veckan men det är ändå skönt att vi faktiskt gör det. Ännu skönare blev det när Marcus Rashford fick sätta trean och därmed fortsätta hans mål-streak. Vi startar året på rätt sätt, med tre mål och tre poäng inför de kommande tuffa liga-matcherna.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Spanjoren har en ganska lugn kväll i regnet men testas ett par gånger och bjuder på några bra “tv-räddningar”. Godkänd med plus.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Gör ännu en godkänd match som vikarie till Dalot. Som vanligt vass i tacklingsspelet och gör inga misstag.

Victor Lindelöf: 6

Inte mycket att säga om Lindelöfs prestation. Han känns som den bättre halvan av mittbacksparet men står inte heller för några stordåd.

Harry Maguire: 5

Kaptenen var tillbaka i startelvan ikväll och får hålla nollan. Det är dock en ganska kantig Harry Maguire som springer runt och leker försvarsspel. Det ser inte stabilt ut men det funkar ändå ikväll, mot ett bättre motstånd så hade det varit en annan historia.

Luke Shaw: 8,5

Ännu en fin match från Shaw som var tillbaka på sin vänsterbacksposition. Han har hittat lite 2021 form igen och får till och med göra ett vackert mål ikväll som han skapar helt själv. Han är också vital i matchens sista mål med en riktigt bra passning fram till Bruno. Matchens lirare!

Casemiro: 8

1 mål. Casemiro får fotboll att se så enkelt ut. Han tar sällan fel beslut och visar otrolig kvalite med sitt passningsspel. Inget dåligt avslut heller.

Första Old Trafford-målet för Casemiro ikväll.

Christian Eriksen: 7

Slår några riktigt fina passningar. Fortsatt väldigt farlig på fasta situationer.

Donny van de Beek: 5

Medans han fanns på planen så ser han fortsatt väldigt osynkad ut och lyckas inte med sitt spel. Åker tyvärr på en läskig knäskada vilket innebar byte. Förhoppningsvis så är det ingenting allvarligt.

Bruno Fernandes: 5,5

Det är en “dålig” Bruno vi fick se idag. Lyckas inte med mycket och slarvar mycket med bollen. Trots allt så lämnar han ändå planen med en assist.

Marcus Rashford: 6,5

1 mål. Börjar väldigt piggt och hotar hela tiden. Alltid snabbt och aktiv i pressen. Han har en blekare andra halvlek men lyckas ändå sätta en boll i nät. Fyra raka nu för Rashy!

Anthony Martial: 6

Väldigt tyst och får inga bra målchanser men gör det bra när han har bollen vid fötterna.

Alejandro Garnacho: 7

Fortsätter att vara otroligt spännande på sin vänsterkant. Levererar en assist till Luke Shaw för matchens andra mål och ser nästan alltid farlig ut i dribbling- och avslutningslägen. Väldigt nära att skruva dit en boll också.

Unge Garnacho fick göra ett tidigt inhopp ikväll och imponerar igen

Diogo Dalot: 6

Äntligen så är vår Dalot tillbaka! Inte mycket att säga om hans inhopp, han gör inga misstag och bidrar med sitt.

Fred: 6,5

Liknande inhopp som mot Wolves. Kommer in med mycket energi och gör det bra. En väldigt fyndig spelare när han fungerar som inhoppare.

Anthony Elanga: 6

Det händer inte mycket när han väl får tag i bollen men energinivåerna kan man inte klaga på.

Lisandro Martinez: n/a

inbytt 88. Spelade för kort tid för att betygsättas.

 

Erik ten Hag: 8

Roterar sitt lag men får ändå ut ett väldigt bra resultat. Fortsätter att sätta höga standards på spelarna och vi vinner nu matcher som vi borde vinna, sånt var inte alls en självklarhet för ett år sedan.