Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Bournemouth
Ingen acceptans för bortslarvade poäng

För Manchester United är uppgiften enkel ikväll: Bournemouth ska städas av.

Något annat finns inte. United är och ska vara ett mycket bättre lag än Bournemouth. Vår form är bra, Bournemouths form är dålig. Vi har inte ens ett jobbigt skadeläge. Seger är det enda som räknas. Det enda som kan accepteras.

Jul- och nyårsperioden har varit bra för United. Samtliga lag som slåss med United om de två* återstående Champions League-platserna har tappat poäng. Men allt det faller på skam om inte United ikväll gör två segrar av två till tre raka (vilket skulle betyda fyra raka om vi inkluderar Fulham före VM).

* Realistiskt sett, de två topplagen har ett så pass stort försprång.

Det blir intressant att se hur backlinjen formeras ikväll. Får Luke Shaw sin tredje raka match som mittback? Eller är det äntligen dags för Lisandro Martínez igen?

Det är tydligt att Erik ten Hag ser en stor fördel i att ha en vänsterfotad mittback till vänster. Ten Hag var tydlig med att sjukdomar stod i vägen för Harry Maguire och Victor Lindelöf men det är samtidigt tydligt att managern är mycket belåten med Shaws prestationer i mittförsvaret. För Maguire och Lindelöf var det här chansen att slå sig in i laget. De tog den inte. Att det beror på något de inte kan kontrollera spelar mindre roll. Står du utanför måste du tålmodigt vänta tills chansen kommer och när den gör det måste du ta den.

Martínez är den givna partnern till Raphaël Varane och Ten Hag vill nog para ihop duon igen. Det får vara nog med guldvila nu. (Alternativet skulle väl vara om den ordinarie duon startar på fredag. Men ligan brukar prioriteras högst.)

Däremot blir det nog mer vila för Diogo Dalot. Bara bra, det. Aaron Wan-Bissaka har presterat så pass bra att det inte finns någon anledning att stressa med Dalot.

Offensivt har vi nu en tydligt etablerad sexa. Senast försov sig Marcus Rashford och då blev det Alejandro Garnacho. Rashford och alla andra torde ha lärt sig av Rashfords misstag.

Det kan förstås tänkas att någon är i behov av vila men utgångstipset måste vara de sex ordinarie. Tills vi värvar nytt är det bara en plötsligt återuppstånden Jadon Sancho som skulle kunna bråka sig in. Det ser mycket långsökt ut att han ska göra det. Å andra sidan var det inte länge sen som vi drömde mardrömmar om Wan-Bissaka som högerback.

Garnacho kommer vi under våren framför allt ha som ett alternativ från bänken.

Det är förvisso sant att Antony behöver uträtta mer. Men han har bevisligen Ten Hags förtroende.