Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Målvakten ansluter på lån
Jack Butland klar för Manchester United

Efter Martin Dúbravka kommer Jack Butland. På fredagen bekräftas att målvakten har signerat för Manchester United på lån för återstoden av säsongen 2022/23.

Den 29 år gamla engelska målvakten ansluter från Crystal Palace, där han spelat 17 matcher sedan sommaren 2020. Enligt The Athletic var Butland Uniteds förstaval som ny backupmålvakt i somras. Men en skada – som uppstod då han räddade ett skott från Anthony Martial när United och Stoke träningsspelade i Melbourne – satte stopp för de planerna. Nu är Butland läkt och alltså slutligen klar för United.

Ursprungligen en produkt ur Birmingham Citys akademi är han kanske framför allt associerad med Stoke City, där han blev utsedd till klubbens bästa spelare 2016 och 2019. Butland har gjort nio landskamper för England och han vann U17-EM 2010.

I United är det tänkt att han ska bredda målvaktssidan. I utgångsläget får han konkurrera med Tom Heaton om platsen som backup till David de Gea.

Jack Butland säger:

Det här är en otrolig klubb och en klubb som jag nu är stolt att representera. Jag ser verkligen fram emot att jobba med en otrolig målvaktsgrupp, stötta varandra varje dag för att skapa den bästa tränings- och matchmiljön för laget.

Jag har spelat mot David de Gea och representerat England tillsammans med Tom Heaton. De är målvakter av högsta klass och jag ser fram emot möjligheten att konkurrera med dem och stötta dem som lagkamrater.

Det finns mycket den här gruppen kan uppnå den här säsongen och jag är uppspelt över att göra min del för att hjälpa alla att nå de här ambitionerna.

John Murtough, fotbollschef, säger:

Jack är en utmärkt målvakt med fantastisk erfarenhet genom hans karriär. Hans mentalitet och personlighet kommer att vara en verklig tillgång för vår fantastiska grupp av målvakter och hela truppen.

Jack tillsammans med David, Tom och våra unga målvakter bilder en stark grupp som alla kommer att stötta varandra för att skapa optimala förutsättningar för träning och match. Vi ser alla fram emot att välkomna honom till gruppen.

Välkommen till Manchester United, Jack Butland!