Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Everton
On the March with Erik’s Army

We’re on the march with Erik’s army,
We’re all going to Wem-ber-ley (Wem-ber-ley!),
And we’ll really shake ’em up,
When we win the FA Cup,
‘Cause United are the greatest football team.

Så är det dags att inleda resan mot Wembley. (Jaja, vi ska förhoppningsvis dit i Ligacupen också men det är inte samma sak.) Det är alldeles för länge sen som United vann FA-cupen. Kan Erik ten Hag ändra på det?

Senast vi vann FA-cupen, förresten, gick resan till Wembley* via en minnesvärd 2-1-seger mot Everton. Anthony Martial blev matchhjälte.

* Ja alltså, matchen mot Everton spelades också på Wembley. Men som vi alla vet är Wembley bara Wembley när det är final. Det står i lagen.

Everton hemma i omgång 3 är ingalunda lättast tänkbara lottning. Men Everton låter som en betydligt svårare motståndare än vad laget ska vara. Även om de faktiskt lyckades ta poäng mot Manchester city.

När vi mötte Everton senast hade de två vinster i rad och en sju matcher lång förlustfri svit. Sedan dess har de bara vunnit en och förlorat åtta av elva. Det är förstås uselt.

Efter Evertons genomklappning mot Brighton i veckan befarade jag att de skulle komma till kvällens match dopade av en ny manager. Så blev det icke. Frank Lampard är fortfarande manager för Everton. Det tackar vi för!

När det gäller Uniteds lag gissar jag att det nu är dags för Raphaël Varane och Lisandro Martínez som mittbackspar. Det måste vara det. Dryga veckan före derbyt mot city är den perfekta tiden att spela ihop den ordinarie duon igen.

Just att det är en dryg vecka till derbyt gör att jag tänker att vi får en stark startelva ikväll. För mot Charlton i Ligacupen i veckan är det läge för reserverna. Vi vill rimligen kliva in i derbyt med ben i bra matchtempo.

Sen kan det förstås bli någon som får stå åt sidan. Anthony Martial fick en smäll senast och ligger bra till för vila ikväll. Även Casemiro skulle kunna tänkas få lite vila i kroppen. Så även Luke Shaw. Medan vi på högerbacken rimligen skickar ut Diogo Dalot för omvänd vila.

Det kittlar verkligen med match en fredagskväll. Hoppas det blir lika bra i efterhand som på förhand!