Spelarbetyg: Manchester United - Everton 3-1
Rashfords fina form fortsätter

Manchester United är vidare till nästa omgång i FA Cupen efter en 3-1 seger mot Everton. Det var långt ifrån en bra match från Erik ten Hags mannar som hade svårt att skapa chanser, men en seger är en seger.

United skulle dock få en smakstart när man i den tredje spelminuten gjorde 1-0 genom Antony, framspelad av den stekhete Marcus Rashford. Man fortsatte att kontrollera matchen, och det gjorde man fram till den 14:e minuten.

Då blev Everton bjudna på ett mål av David de Gea som stod för ett av de konstigaste målvaktsingripande jag sett på länge. Efter det så tappade United greppet om matchen och bjöd in Everton, som dock inte tog vara på det. 1-1 stod sig in i halvtidsvilan, och helt ärligt så förtjänade man inte mycket mer.

Men bara sju minuter in i den andra halvleken så skickade Marcus Rashford upp Seamus Coleman på läktaren, för att sedan slå in bollen framför mål där Conor Coady gjorde sitt andra för matchen, denna gången i fel mål. 2-1 såg ut att stå sig men då drog Ben Godfrey ned Alejandro Garnacho i straffområdet, och fram gick Rashford som kyligt gjorde 3-1, bara sekunder innan slutsignalen.

Även om man inte spelade speciellt bra så gjorde man vad man skulle och tog sig vidare till nästa omgång.

David de Gea: 4

Stod för en av de största tavlorna jag sett på länge. Utöver det så hade han inte speciellt mycket att göra.

Diogo Dalot: 6

Första matchen tillbaka sedan innan VM-uppehållet. Gjorde inte några direkta misstag men såg lite ringrostig ut.

Raphael Varane: 7

Tycker att Varane återigen står för en fin insats. Var säkerheten själv där bak.

Luke Shaw: 6,5

Gjorde återigen ett bra jobb som mittback. Skulle säga att han har spelat sig till att vara Martinez backup på det centrala försvaret. På vänsterkanten är han dock klart och tydligt nummer ett.

Tyrell Malacia: 4,5

Utbytt 76. Ingen vidare insats från holländaren. Ska vara glad att Evertons kvittering var offside då han gick bort sig rejält. Är också alldeles för het in i ett flertal dueller som kunde kostat United.

Casemiro: 5

Utbytt 71. Kändes som att han försökte sig på lite för svåra saker, speciellt i passningsspelet. Inte hans bästa match.

Christian Eriksen: 5,5

Utbytt 83. Hade ett fint skott som sånär letade sig in i det vänstra krysset och var utöver det helt okej.

Bruno Fernandes: 5

Tyckte inte att Bruno gjorde någon jättebra match. Hade ett hyfsat avslut från långt håll som Pickford kunde styra bort men annars var det ganska tyst från Portugisen, relativt till vad vi brukar få se från honom.

Antony: 4,5

Utbytt 84. 1 mål. Det blev ett mål men utöver det så var det ytterligare en blek insats från brassen. Måste börja använda sin högerfot mer då han för tillfället är alldeles för förutsägbar.

Marcus Rashford: 8

1 mål. 1 assist. Osar av självförtroende. En fin assist till Antonys mål och vände sedan ut och in på Seamus Coleman vid det andra. Fick sedan göra mål med matchens sista spark vilket var mycket välförtjänt.

Anthony Martial: 5

Utbytt 71. Fick inte mycket uträttat. Hade en bra chans att återta ledningen i första halvlek när han blev framspelad av Rashford, men fransmannens avslut räddades av Jordan Pickford.