Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Cupspel avklarat i Tyskland, så nu ligger fokus på FA Youth Cup

I denna upplaga av ungdomskollen kommer vi att ta en titt på U19-lagets cupspel i Tyskland. Vidare så tog reserverna en viktig seger mot Fulham, där Shola Shoretire och Joe Hugill stod för målen.

Matcher sedan senast

  • U21: Fulham – United 1-2

U19 har varit i Tyskland

Manchester Uniteds U19 har varit iväg i Tyskland där man spelat två turneringar. Man har varit med i Mercedes Benz Jr Cup där man ställde upp med sitt ”starkaste” lag, och i Rewe Jr Cup där lite yngre spelare fick chansen. Värt att nämna är att turneringarna spelas 5 mot 5. 

I Rewe Jr Cup spelade man bra och fick med sig fyra vinster, ett kryss och en förlust. Trots det slutade man trea i sin grupp, vilket innebar att resan slutade där. Spelare som stod ut i det ”yngre” laget var bland annat Shea Lacey och Adam Berry.

I Mercedes Benz Jr Cup tog man sig vidare till slutspel, och det blev till slut en fjärdeplats efter att man förlorat matchen om tredjeplatsen mot Augsburg med 3-1.

Välbehövlig seger för reserverna

Reserverna tog en välbehövlig seger mot Fulham i fredags. Matchen slutade 2-1 till United efter mål från Shola Shoretire och Joe Hugill. Man ställde upp med ett starkt lag där Dishon Bernard fanns med i elvan för första gången denna säsongen.

Även Mateo Mejla fanns med i startelvan när han gjorde sin enbart tredje match för klubben denna säsongen. Vidare till matchen så var det United som gav ut den första smällen när man gjorde 1-0 i den 21:a minuten genom Shola Shoretire, framspelad av Mejia. 2-0 kom 13 minuter senare, och då var det Joe Hugills tur att näta.

Fulham fick dock in en reducering i den 72:a minuten, men närmare än så kom man inte. 

Youth Cup i veckan

Manchester United spelar på onsdag sin andra match i denna säsongs upplaga av FA Youth Cup. Denna gång står Stoke City för motståndet, och det kommer att bli lagens andra möte denna säsongen då man tidigare mötts i ligaspel där Stoke vann med 1-0.  

Det kommer förmodligen vara en liknande startelva som den som spelade mot Crystal Palace, dock kan man bli utan Sam Mather som ska ha skadat sig under turneringen i Tyskland. Det ska sägas att det är oklart hur allvarlig skadan är. 

Spelare i fokus

Maxi Oyedele är en mycket intressant spelare med en intressant bakgrund. Han växte nämligen upp i England, men hans mamma är från Polen och hans pappa från Nigeria. Därmed hade han möjligheten att representera något av deras landslag. 18-åringen valde Polen där han fått hyfsat med speltid, så för tillfället får man säga att det var ett bra beslut. 

Vidare till hans spel i United så har Oyedele varit i klubben sedan barnsben, och säsongen 2020/21 fick han göra sin debut i juniorlaget. Säsongen efter var dock hans första ”fulla” säsong där han spelade 22 matcher med juniorlaget, men också sin debut med reserverna.

Oyedeles främsta egenskap är han bollvinnande, där han är bland, om inte den bästa i akademin. Därmed har han inga problem att spela i försvaret om det skulle behövas, även om hans bästa position är på det defensiva mittfältet. I Mercedes Benz Jr Cup stod han också för tre mål.

  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 23 januari.

Höjdpunkter

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik