Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Charlton Athletic
Ny cupmatch och nytt avancemang

Cupspelet fortsätter för Manchester United efter att i fredags ha besegrat Everton i FA-cupen. Imorgon vankas det ligacup mot Charlton Athletic och förhoppningsvis ställer Erik ten Hag ut en yngre, mindre beprövad startelva.

Manchester United

Med mindre beprövad startelva avses inte något negativt utan snarare lite mer spännande. Det borde rimligen luftas i truppen och imorgon känns som ett ypperligt tillfälle att ge ett par ungdomar chansen. Det lär hursomhelst inte bli något överflöd av dem.

Mot Everton i fredags fick vi se ett förhållandevis starkt lag ställas ut på banan av Ten Hag och med tanke på att morgondagens match kommer inpå lördagens möte med Manchester City känns det som upplagt för rotation.

Min gissning är dock att i målet står David De Gea. Så länge spanjoren är hel och frisk spelar han. I backlinjen måste det vara dags att ge Lisandro Martinez sin första start efter VM-äventyret. Däremot hoppas jag att Luke Shaw, Raphaël Varane, och Diogo Dalot vilas helt, för att vara redo på lördag.

På mittfältet blir det sannolikt vapendragarna Scott McTominay och Fred, men det hade så klart varit uppfriskande att se typ Kobbie Mainoo, Zidane Iqbal, eller Charlie Savage. Kanske ett inhopp för någon av dem?

Ett hack upp i banan är Bruno Fernandes avstängd och Donny van de Beek skadad. Det är därmed tunnsått på den positionen, särskilt om det ska vilas spelare. En som dock kan spela där och har gjort så under större delen av sin karriär är Christian Eriksen. Att dansken dessutom ser outtröttligt ut, eller snarare vet hur han ska hushålla med krafterna, gör att han känns högaktuell som “tia”.

Alejandro Garnacho till vänster och Anthony Elanga till höger borde Ten Hag tänka, för visst vill han väl inte riskera något med Marcus Rashford eller Antony?

Längst fram kan jag emellertid inte se så många andra alternativ utöver Anthony Martial. Det är naturligtvis möjligt att fransmannen vilas, med tanke på att hans kropp är gjord av glas, och att Eriksen spelar som någon form av falsk nia. Eller tycker Ten Hag att det är viktigt att ge Rashford och Martial minuter och ger duon varsin halvlek längst fram. Det lär ju inte vara den tuffaste backlinjen man ställts mot imorgon.

Möjlig startelva:

Charlton Athletic

Den klassiska klubben Charlton Athletic befinner sig idag i League One och placerar sig på tolfte plats i tabellen.

Londonklubben har varit uppe i Premier League men vi får backa bandet till säsongen 2006/07 då man senast var uppe. Då blev det en 19:e plats och degradering varpå man harvat i The Championship och sedan 2020/21 spelar i League One.

Laget tränas av den före detta spelaren Dean Holden, som framför allt höll till i divisionerna under Premier League.

Till skillnad från morgondagens motståndare i United har Charlton redan spelat fyra matcher i ligacupen, där man har avancerat från tre av omgångarna efter straffar. I den senaste omgången slog man ut succélaget från Premier League, Brighton & Hove Albion på straffar.

I ligan kommer man också från två raka segrar, så det är förmodligen ett lag med självförtroende som kommer till Old Trafford.

Möjlig startelva:

Historik

Senaste gången lagen möttes i tävlingssammanhang var i februari 2007. Då vann United med 2-0 efter mål av Park Ji-sung och Darren Fletcher.

Visste ni att…

 • De senaste tio mötena har slutat med idel Unitedsegrar?

Matchinformation

Manchester United
Charlton Athletic
Turnering: EFL Cup, kvartsfinal
Tid: Tisdagen den 10 januari 2023, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Jarred Gillett
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Fernandes (avstängd, en match)
 • Van de Beek (knä, inget datum)
 • Sancho (individuellt program, inget datum)
 • Tuanzebe (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
F10/12Real BetisBTR0-1
V21/12BurnleyHLC2-0
V27/12NottinghamHPL3-0
V31/12WolvesBPL1-0
V3/1BournemouthHPL3-0
V6/1EvertonHFA3-1

Charlton Athletic

Skador och avstängningar:

 • Egbo (lår, inget datum)
Tveksamma:

 • Maynard-Brewer (misstänkt hjärnskakning)
FORM
F17/12Bristol RoversHLO1-2
O21/12BrightonHLC0-0VS
O26/12P’boroughHLO1-1
F29/12Oxford UnitedBLO1-3
V1/1PortsmouthBLO3-1
V7/1Lincoln CityHLO2-1

United mot Charlton

Totalt:5938-11-10123-61
Hemma:3123-5-375-25
Ligacupen:11-0-05-1
SENASTE MÖTENA
V2005-11-19BPL3-1
V2006-05-07HPL4-0
V2006-08-23BPL3-0
V2007-02-10HPL2-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V2004-04-20HPL2-0
V2004-11-20HPL2-0
V2006-05-07HPL4-0
V2007-02-10HPL2-0