Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Pellistri vill fortsatt visa upp sig / Bernard söker lån

Manchester United v Tottenham Hotspur: Premier League 2

Dagens korta Unitedsvep kommer med nyheter om Facundo Pellistris vilja att stanna i klubben under våren. Vi rapporterar även om att Di’Shon Bernard söker en utlånging till en Championship-klubb. 

Pellistri vill fortsatt visa upp sig

Facundo Pellistri fick äntligen göra sin United-debut när han byttes in i gårdagens match mot Charlton Athletic. Pellistri imponerade på den begränsade speltiden och satte bland annat en assist i matchen. Uruguayanen värvades till klubben 2020 men har sedan dess inte lyckats bryta sig in i A-laget och har spenderat mycket tid utlånad till spanska Deportivo Alaves där han inte heller lyckats imponera.

The Telegraph rapporterar att Watford är väldigt intresserade av att ta in Pellistri på lån till resten av säsongen. Championship-klubben har en lång skadelista och behöver förstärkningar i januari för att göra en Premier League-satsning under den andra halvan av säsongen. Huvudtränare Slaven Bilic har visat stort intresse för just Pellistri redan innan VM och ser spelaren som ett bra alternativ inför våren.

Det rapporteras även att lånebud från klubbar som Valencia och Flamengo finns på bordet men att Facundo Pellistri helst vill stanna i United för att kämpa om en plats i Erik ten Hags lagbygge, något som spelaren själv bekräftade i en intervju med MUTV.

Facundo Pellistri till MUTV om sin debut: “Det var fantastiskt. Jag har väntat på det här ögonblicket länge, och det kom. Jag är väldigt glad, jag vill hjälpa mina lagkamrater att vinna alla troféer som vi har i sikte och att vinna varje match eftersom det här är en otrolig klubb. Alla spelare vill spela och självklart vill jag ha mer. Jag kommer att kämpa och träna hårt för att fortsätta på det här sättet.”

Spelarens representanter kommer att hålla diskussioner med klubben för att diskutera Pellistris framtid.

Bernard söker lån

Di’Shon Bernard söker en utlåning till en Championship-klubb nu i januari. Detta efter att den 22-årige mittbacken nyligen återvänt från en större skada och vill fortsätta sin utveckling efter två tidigare utlåningar till Salford och Hull.

Bernard spelade 45 minuter mot Cadiz under VM-uppehållet och har tränat med A-laget ett antal gånger men har inte spelat en tävlingsmatch med A-laget sedan han gjorde sin debut mot Astana 2019.