Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Manchester City
Dags att visa upp sig på riktigt

Imorgon kommer Manchester United stå inför sitt tuffaste test på länge, och man bör vara extremt sugna på revansch efter förlusten på Etihad. Det är alltså dags för Manchester-derby, och detta är en perfekt chans att visa att Manchester är, och alltid kommer att vara rött.

Manchester United

United är i väldigt fin form, där man vunnit åtta raka matcher. Dock så har motståndet inte varit det tuffaste, och därför kommer morgondagens möte blir ytterst intressant och en bra chans att se hur man faktiskt ligger till jämfört med de andra lagen i toppen.

Det ser ut som att Erik ten Hag kommer att ha många spelare att välja emellan när han tar ut morgondagens startelvan. Utöver Donny van de Beek som ser ut att missa en del tid, och Jadon Sancho så kommer även Diogo Dalot missa morgondagens match på grund av skada.

I förra mötet mellan lagen så startade Scott McTominay på mittfältet, och vi såg ju hur det gick. Denna gång kommer en femfaldig CL-vinnare starta istället, och jag är ganska säker på att skillnaden kommer att vara enorm. Casemiro har enligt mig, tillsammans med Marcus Rashford varit anledningen till Uniteds framgångar på sistone, och det visar sig också statistiskt. Med Casemiro på planen så släpper man in runt 1,4 mål mindre per 90 minuter, och man har en vinstprocent på runt 70% jämfört med 57% utan honom.

Dessa två kommer att vara oerhört viktiga imorgon.

Vidare till startelvan så kommer vi att få se en ganska väntad elva. David de Gea kommer att stå i mål, och framför honom tror jag att vi får se Luke Shaw, Lisandro Martinez och Raphaël Varane. På högerkanten blir det Aaron Wan-Bissaka, som har höjt sig rejält, och hans defensiva kvaliteter kan nog vara att föredra mot City i vilket fall.

På mittfältet kommer vi att få se Casemiro, Christian Eriksen och Bruno Fernandes i deras vanliga positioner, och framåt tror jag att vi får se en trio beståendes utav Marcus Rashford, Antony och Anthony Martial, om fransmannen nu är tillgänglig för spel.

Möjlig startelva:

 

Manchester City

Manchester City kommer senast från en förlust i ligacupen, och formen innan det har inte varit lika övertygande som den var tidigare i säsongen. Trots det så tror jag att Pep Guardiolas mannar kommer att vara på topp imorgon, och får ändå ses som favoriter.

När det kommer till skador så kommer man att vara utan Ruben Dias, vilket får ses som ett stort avbräck. Utöver det så är John Stones inte redo att spela, men resten av truppen ska vara tillgänglig.

Trots att man kanske kommer att vara utan båda Ruben Dias och John Stones så kan man ställs upp med en riktigt stark backlinje. Man har till exempel Manuel Akanji, Aymeric Laporte och Nathan Aké att välja på som är tre bra mittbackar.

Vidare till en startelva så är Ederson given i mål. Med både Stones och Dias borta så tror jag att Nathan Aké och Manuel Akanji startar i mittförsvaret, med Kyle Walker och Joao Cancelo på varsin kant.

Mittfältet känns enligt mig ganska självklart. Där tror jag att det blir Kevin De Bruyne, Rodri och Bernardo Silva, och framåt tror jag att det blir en trio beståendes utav Riyad Mahrez, Phil Foden och Erling Haaland.

Möjlig startelva:

Historik

De senaste mötena mellan lagen har främst slutat i Citys favör, där de två senaste matcherna har slutat i storsegrar för Guardiolas män, och om man tar de fem senaste mötena mellan lagen så har United bara lyckats ta en trepoängare.

Visste ni att…

 • Senast Manchester United vann mot City på Old Trafford var i mars 2020.
 • Manchester United har inte förlorat en match denna säsong när Raphaël Varane har spelat 90 minuter.

Matchinformation

Manchester United
Manchester City
Turnering: Premier League, omgång 20
Tid: Lördagen den 14 januari 2023, 13.30
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Stuart Attwell
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Van de Beek (knä, inget datum)
 • Sancho (individuellt program, inget datum)
 • Tuanzebe (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Dalot (skadad, liten chans)
FORM
V21/12BurnleyHLC2-0
V27/12NottinghamHPL3-0
V31/12WolvesBPL1-0
V3/1BournemouthHPL3-0
V6/1EvertonHFA3-1
V10/1CharltonHLC3-0

Manchester City

Skador och avstängningar:

 • Dias (lår, eventuellt 19 januari)
Tveksamma:

 • Stones (oklar status)
FORM
V22/12LiverpoolHLC3-2
V28/12Leeds UnitedBPL3-1
O31/12EvertonHPL1-1
V5/1ChelseaBPL1-0
V8/1ChelseaHFA4-0
F11/1SouthamptonBLC0-2

United mot Man City

Totalt:18877-53-58269-263
Hemma:9442-28-24148-119
Premier League:5124-9-1874-73
SENASTE MÖTENA
V2021-03-07BPL2-0
F2021-11-06HPL0-2
F2022-03-06BPL1-4
F2022-10-02BPL3-6
SENASTE HEMMAMATCHER
V2020-03-08HPL2-0
O2020-12-12HPL0-0
F2021-01-06HLC0-2
F2021-11-06HPL0-2