Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ten Hags presskonferens
Van de Beek missar resten av säsongen – Frågetecken kring Martial till imorgon

Det vankas Manchester-derby imorgon och under fredagseftermiddagen har Erik ten Hag hållit presskonferens för att ge oss några uppdateringar. Bland annat står det klart att Donny van de Beek missar resten av säsongen efter sin otäcka skada mot Bournemouth. 

Om Wout Weghorst

Burnleys nederländske forward ser ut att bli en Unitedspelare närsomhelst, vilket också bekräftats av Ten Hag.

“Jag tror att det är nära. Men han kommer inte vara tillgänglig till imorgon.” 

Om skadeläge – Van de Beek borta resten av säsongen

Ten Hag meddelar att Diogo Dalot inte är redo för spel imorgon och säger vidare att Anthony Martial tränade i morse. Med fransmännen är det emellertid vänta att se som gäller. Måste först vänta och se hur han återhämtar sig efter träningen och ett beslut dröjer därför troligen till imorgon.

Vidare står det nu klart att Donny van de Beek missar resten av säsongen efter skadan han ådrog sig mot Bournemouth för ett par matcher sedan. 

“Det är knät. Alla tankar är hos honom nu. Det är fruktansvärt tråkigt att det sker när du är mitt inne i säsongen och du får en dålig tackling som renderar i en tuff skada. Det ser dock bra ut på längre sikt. Han kommer vara redo till försäsongen, men resten av den här säsongen blir han borta,” säger Ten Hag.

Om morgondagens match

Det blev givetvis en påminnelse om förra mötet mot City, som slutade 6-3, men Ten Hag menar att den matchen ligger bakom laget nu.

“Det handlar inte om den matchen längre. Det är det förflutna. Nu handlar det om framtiden.

“Det var så klart en lektion, men vi tog lektionen och sedan dess har vi gjort stora framsteg. Imorgon måste vi visa att vi gjort framsteg – vi måste vara modiga, tro, och spela vårt spel.

Om segersviten

United har en fin segersvit nu, men Ten Hag vill inte göra för stor grej av det.

“Det är trevligt, men det handlar om att vinna titlar. Vi är uppe i ett projekt och det går ut på att vinna titlar. 

“Nu är det januari och vi är inte ens halvvägs in i säsongen. Det är en lång väg kvar, så det är i den här perioden du måste komma in i en bra position för att kunna vinna i slutet.” 

Om Casemiros inflytande

“Det är ganska uppenbart. Jag sa från början att det här laget behöver en ‘6:a’, en kontrollerande, sittande mittfältare. Han är så viktigt. Som cementen mellan stenarna.

“Han är smart defensivt, positionssäker, hjälper andra in i rätt position, vinner bollar och dueller. Väl med bollen kan han även skruva på tempot. Vi är väldigt glada att ha honom här.”