Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Donnys hälsning / Fina vinster även i akademin / Weghorst tränar

Söndagens nyhetssvep samlar upp nyheter från de senaste dagarna. Vi får en hälsning från Donny van de Beek från sjukhussängen och kan i övrigt rapportera om fina vinster även i akademin, fastställda datum för ligacupen och lite annat. 

Donnys hälsning

Vi har tidigare rapporterat om Donny van de Beeks tråkiga skada och att han är borta resten av säsongen. Vi får nu en hälsning från Donny och sjukhussängen där han uttrycker kämpaglöd för att komma tillbaka, men inte minst också uppskattning för alla hälsningar från fans och andra runt omkring.

Vi önskar Donny van de Beek god återhämtning och hoppas han kommer tillbaka starkare.

Fina vinster även i akademin

Både U21 och U18 tog fina segrar under gårdagen. Båda lagen lyckades dessutom, liksom herrarna, hämta upp underlägen. Fin moral och lagkänsla i akademin denna helg alltså.

U21 lyckades vända mot Liverpool som satte 1-0 redan efter fem minuter. 1-1 sattes av Joe Hugill ganska tätt inpå ledningsmålet och United tryckte sedan på för en seger. Spelare som Brandon Williams och Zidane Iqbal fanns i startelvan. En fin insats fick se även av Isak Hansen-Aaoren.

I minut 78 gjorde Hugill mål nummer två efter en fin assist av inhoppande Mateo Mejla. Hugill som missade början av säsongen har nu gjort fyra mål på fem framträdanden.

För U18 stod Blackburn för motståndet. Även här fick vi se en upphämtning från underläge 2-1 till seger 3-2. Den unge talangen Shea Lacey stod för dubbla assist till Dan Gore och Jack Kingdom. Även 15-årige Jayce Fitzgerald fick göra mål i matchen.

Weghorst tränar

Rapporter från Carrington visar att Wout Weghorst har gjort sin första träning i Manchester. Han syntes tidigare idag med laget och vi såg honom även igår tillammans med familjen på läktaren i mötet mot City. Ett välkommet tillskott inför det stundande tuffa spelschemat.

Tunga cupveckor väntar

Datum för matcherna mot Nottingham i ligacupen har fastställts. Vi åker till Nottingham och City Ground onsdag 25 januari och returmötet på Old Trafford går av stapeln onsdagen den 1 februari. Eftersom det väntar FA-cupspel lördagen den 28 januari väntar tunga cupveckor. Dessutom ska vi spela vidare i Premier Leauge. Låt oss hoppas att alla håller sig friska.

Rashford månadens spelare

Föga förvånande har Marcus Rashford utsetts till december månads bästa spelare i United. Rashford har nu gjort åtta mål på sju matcher och ser glödhet ut.

FA-cupmöte bland tv-matcherna

Sex matcher har valts ut för tv-sändningar i FA-cupen mellan fredag 27 januari och måndag 30 januari. Bland dem finns Uniteds möte hemma mot Reading lördagen 28 januari. Matchen sänds klockan 21.00 svensk tid.