Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United - Liverpool 6-0
United krossade Liverpool

Manchester United körde över Liverpool i Women’s Super League. Med tre mål i vardera halvlek vann United med 6-0 för sin största seger någonsin i den högsta divisionen.

Den rekordstora segern kom inför rekordstor publik på Leigh Sports Village. Så många som 7666 åskådare har aldrig förut varit på plats för att se Uniteds damlag på arenan.

Därmed kan vi sammanfatta den perfekta Manchester United-helgen. Herrlaget vann mot Manchester City och även juniorerna och U21 vann i helgen. Dessutom har vi annat att glädja oss åt, som att Liverpools herrar förlorade och att det i damligan blev oavgjort mellan Arsenal och Chelsea. Det resultatet kombinerat med Uniteds utklassningsseger ser United passera Arsenal i tabellen på bättre målskillnad. United är nu tabelltvåa. Vi är tre poäng bakom Chelsea men med en match till godo och bättre målskillnad.

Hur dagens match skulle sluta var det aldrig något snack om. United tog kommandot från avspark och Lucía García öppnade målskyttet efter sex minuter. Ledningen utökades före paus av Alessia Russo och Hayley Ladd. Målfesten fortsatte med ett självmål i andra halvlek och sedan gjorde inhopparna Martha Thomas och Rachel Williams varsitt mål. Ona Batlle och Ella Toone utmärkte sig med två assistpoäng vardera.

Leah Galton bedömdes inte vara redo för spel, vilket innebar att Lucía García gick in i startelvan. García tog plats till höger medan Nikita Parris flyttade över till vänster. I övrigt såg startelvan ut som den brukar göra. Marc Skinner är som vi har lärt oss ingen tränare som förändrar i onödan.

United tog kommandot direkt från avspark och det resulterade i ett tidigt ledningsmål. Våra spanskor Ona Batlle och García kombinerade. García öppnade målskyttet på Batlles inspel, med ett avslut som styrdes i mål via en försvarare.

Spanskt samarbete gav matchens första mål, då Ona Batlle assisterade Lucía García.

Då hade United redan varit nära genom Ella Toone och någon minut efter 1-0 var det ytterst nära att Hannah Blundell dubblade ledningen.

Ledningen skulle dubblas när halva halvleken var spelad. Hayley Ladd vinner tillbaka bollen högt och den faller till Toone, som har koll på sin omgivning och fördelar bollen vidare till Alessia Russo. Anfallaren avslutar på ett tillslag och lämnar målvakten chanslös.

Liverpool har genomgående väldigt lite i första halvlek och inget som oroar Mary Earps i Uniteds mål. Framåt för United har Parris ett akrobatiskt försök.

Även trean skulle komma före paus. Som så ofta är det Batlle som agerar framspelare, den här gången med ett inlägg till Ladd.

Liverpool fick en frispark i utmärkt läge tidigt i andra halvlek, men brände den. Gästerna inledde emellertid andra halvlek som det bättre laget. Till stor del beroende på att United började slarva.

Det är ändå United som ska utöka ledningen. Målet kommer i efterspelet efter en hörna. Föga överraskande är det Batlle som är arkitekt. Hennes inspel hittar Millie Turner, vars skott blir missriktat men Emma Koivisto är påpassligt framme och styr in bollen i eget mål.

Skinner skickar sedan in Maria Thorisdottir och Martha Thomas i ett dubbelbyte. De har bara varit på planen i dryga minuten när Thomas rullar in 5-0. Det är Thorisdottir som startar anfallet och Thomas får sedan öppet mål efter Toones inspel.

Martha Thomas hade bara varit på planen i en dryg minut när hon skrev in sig i målprotokollet.

Nästa superinhoppare blir Rachel Williams, som nickar in 6-0 efter fem minuter på planen. Efter en offensiv frispark får Ladd bollen till höger och hon hittar Williams med ett precist inlägg.

Sammantaget en fantastisk eftermiddag för Uniteds damlag. Det var en genomgående mycket bra insats. Det enda som var sämre var första kvarten i andra halvlek men det kan vi förstås leva med en sådan här dag.

Ska vi lyfta fram enskilda spelare är det Ona Batlle, Ella Toone och Hayley Ladd jag vill uppmärksamma. Men detta var en utmärkt lagprestation, mer än något annat. Högerbacken Batlle har nu ett mål och sex assists på sju ligamatcher.

Härnäst för United väntar Reading på bortaplan, i en match med segerkrav. Avspark klockan 15.00 på söndag, så perfekt uppladdning inför herrarnas möte med Arsenal!

Målen

Manchester United – Liverpool 6-0 (3-0)

Women’s Super League, 15 januari


1-0 ( 6) Lucía García (Batlle)
2-0 (24) Alessia Russo (Toone)
3-0 (41) Hayley Ladd (Batlle)
4-0 (63) Emma Koivisto (självmål)
5-0 (72) Martha Thomas (Toone)
6-0 (84) Rachel Williams (Ladd)


Uniteds lag: Earps; Batlle, Le Tissier, Turner, Blundell (Thorisdottir 70); Ladd, Zelem; García (Thomas 70), Toone (Boe Risa 77), Parris (Leon 76); Russo (Williams 79)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK