Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Crystal Palace - Manchester United
Resultatraden ska fortsätta målas med samma gröna färg

Efter en lyckosam helg med derbyseger reser Manchester United nu till London för att imorgon möta Crystal Palace. Om än att det finns frågetecken kring vissa spelare är det inte mycket som talar för att segersviten ska brytas. 

Manchester United

United ångar på rejält och ser för tillfället ut att inte kunna förlora fotbollsmatcher. Vad som också är lite anmärkningsvärt är att vi inte längre får så många oavgjorda matcher. Det har funnits perioder under tidigare säsonger där United gått obesegrade, men sminkats över av en hel del kryss. Så är inte fallet den här gången. Nu är det bara grönt i resultatkolumnen.

Om allt fortsatt går som det ska borde morgondagens uppgift mot Crystal Palace inte vara något omöjligt hinder. Det är visserligen alltid lite av en utmaning att komma till Selhurst Park. Ofta blir det jämna matcher, men oftast på senare år är det United som drar det längsta strået. Förra säsongen blev det emellertid förlust, men säg det lag som inte vann mot United förra säsongen…

Det stora frågetecknet inför imorgon är Anthony Martial, som bara spelade en halvlek i derbyt mot Manchester City. Nu är det ju dock så att United har ett annat forwardsalternativ i form av Wout Weghorst, som värvats in på lån för återstoden av säsongen. Nederländarens matchform bör inte vara några bekymmer, utan det är i så fall frågan hur väl han har anpassat sig till United och lärt känna sina lagkamrater som spelar roll. Oavsett vad är jag övertygad om att 30-åringen gör debut imorgon.

Wout Weghorst kan mycket väl göra sina första minuter i Unitedtröjan imorgon. 

Ytterligare ett frågetecken är Diogo Dalot, som missade derbyt helt. Jag tror inte Erik ten Hag vill chansa med portugisen imorgon, dels för att inte riskera bakslag, dels för att Aaron Wan-Bissaka har hittat form och självförtroende igen. Det är så klart också speciellt för Wan-Bissaka att återvända hem till Croydon imorgon och spela där han växte upp. Förhoppningsvis taggar det honom.

Vidare har jag svårt att se någon anledning till att ändra så mycket i backlinjen. Tyrell Malacia gjorde sin bästa insats i United senast och Luke Shaw övertygar mer och mer som mittback för varje match som går.

På mittfältet och framåt lär det mesta vara sig likt. Möjligen att Antony går in som högerytter och att Fred bereder plats, men samtidigt erbjuder den senare brassen mer och är i gott slag. Det blir intressant att se hur Ten Hag resonerar.

Om Martial är redo till hundra procent startar han av allt att döma, men vid minsta tvivel känns det dumt att riskera något. Fransmannen är ju gjord av glas och United har inte råd att sätta honom i rehabilitering i flera veckors tid nu.

Möjlig startelva:

Crystal Palace

Formen har inte pekat spikrakt uppåt för Crystal Palace på sistone. På de fem senaste matcherna har man fyra förluster och en vinst, men tack vare att man har spelat ihop en hyfsad poängskörd placerar laget sig ändå i mitten av tabellen, med viss distans till bottenträsket.

Det är på något sätt skönt att veta var man har Crystal Palace, de skvalpar alltid runt i mittenskiktet och är egentligen aldrig indragna i bottenstrider.

Vad gäller truppstatus för Patrick Vieiras lag ser det tämligen bra ut. Det är ingen lång skadelista är rabbla upp, men där finns ändå en viktig spelare, som är ytterst tveksam till imorgon. Mittbacken Joachim Andersen tvingades utgå mot Chelsea senast och kan komma att missa United. I Palacelägret väntar man i skrivande stund på medicinskt besked huruvida han kan spela eller ej.

Troligen ändrar Vieira inte alltför mycket i startelvan från senaste matchen. Det är i så fall om man väljer att ha en lite mer defensiv inställning och säkra med ytterligare en central mittfältare för att bli övertaliga mot United.

Framåt finns snabba och tekniska hot i framför allt Wilfried Zaha, men även Eberchi Eze och Michael Olise är finurliga spelare.

Möjlig startelva:

Historik

United har vunnit överlägset flest gånger i det här mötet, men på senare år har resultaten gått lite mer åt bägge håll. Förra säsongen vann United hemma på Old Trafford med 1-0 (det var Ralf Rangnicks första, och bästa, match. Sedan gick det käpprätt…). Palace vann på Selhurst Park med samma siffror.

Visste ni att…

 • Det till sommaren är tio år sedan Wilfried Zaha lämnade Crystal Palace för United?
 • Jack Butland inte får spela morgondagens match för United? Detta på grund av att han tillhör just Palace.

Matchinformation

Crystal Palace
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 7
Tid: Onsdagen den 18 januari 2023, 21.00
Plats: Selhurst Park, London
Domare: John Brooks
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Butland (nyförvärv, indisponibel)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Sancho (individuellt program, inget datum)
 • Tuanzebe (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Rashford (matchform, stor chans)
 • Martial (skadad, liten chans)
 • Dalot (skadad, liten chans)
FORM
V27/12NottinghamHPL3-0
V31/12WolvesBPL1-0
V3/1BournemouthHPL3-0
V6/1EvertonHFA3-1
V10/1CharltonHLC3-0
V14/1Man CityHPL2-1

Crystal Palace

Skador och avstängningar:

 • McArthur (ljumske, inget datum)
 • Ferguson (skadad, inget datum)
Tveksamma:

 • Andersen (vad, liten chans)
FORM
F12/11NottinghamBPL0-1
F26/12FulhamHPL0-3
V31/12BournemouthBPL2-0
F4/1TottenhamHPL0-4
F7/1SouthamptonHFA1-2
F15/1ChelseaBPL0-1

United mot C Palace

Totalt:6139-12-10109-54
Borta:2614-7-542-29
Premier League:2618-5-345-14
SENASTE MÖTENA
F2020-09-19HPL1-3
O2021-03-03BPL0-0
V2021-12-05HPL1-0
F2022-05-22BPL0-1
SENASTE BORTAMATCHER
V2019-02-27BPL3-1
V2020-07-16BPL2-0
O2021-03-03BPL0-0
F2022-05-22BPL0-1
Res med oss till Manchester!