Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Ten Hags Presskonferens / Intervju med Weghorst / Ratcliffe går med i budgivningen

Dagens Unitedsvep kommer med allt som sades i Erik ten Hags presskonferens inför matchen imorgon. Vi rapporterar även om Wout Weghorsts första intervju med klubben och tar med höjdpunkterna från den. I övrigt så rapporterar vi om att Sir Jim Ratcliffe officiellt gått med i budgivningen om klubben.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag svarade på frågor angående Wout Weghorsts tillgänglighet och Anthony Martials skadeläge under den första delen av huvudtränarens presskonferens inför morgondagens match mot Crystal Palace.

Om Martials skadeläge under derbyt.

“Jag hoppades undvika en skada. Han klagade, så det var därför han inte heller tränade i veckan och därför var han ett frågetecken. Vi bestämde, och han bestämde också. Han bad om att få starta för jag visste att en start skulle vara så viktig i den matchen. Speciellt för att han är riktigt bra med sitt pressande och han är en väldigt stor del av vårt pressande, och det gjorde han riktigt bra innan halvtid. Men man såg också att han inte kunde gå 100 procent och det är vad vi behöver. För att undvika att han skadades tog vi ut honom. Det hade också en inverkan på vårt spel, en negativ inverkan efter halvtid.”

Om en potentiell Wout-start på onsdag.

“Jag måste tänka över det. Naturligtvis vet jag redan mycket om Palace, vi mötte dem under försäsongen, jag vet hur laget är. Den totala planen har jag inte nu, jag har inte konstruerat den förrän nu. Så från och med denna tidpunkt kan vi bygga och vi kan förbereda laget på rätt sätt.”

Om att hålla fokus efter en stor vinst.

“Jag tror att du måste fira efter varje vinst. Du jobbar så hårt för ett sådant momentum. Varje vinst som är så stor i toppfotboll, om du inte firar, tror jag att du dödar energin. Så vi måste fira det, men efter det måste vi slå oss ner och efter 24 timmar gå vidare till nästa match.”

Om Brunos ovana roll i derbyt.

“Tanken var, med Bruno på högerkanten, särskilt att försvara, men han försvarade, tror jag, som vanligt. Men med bollen hade han en roll att komma in mellan raderna för att ta dit en extra spelare, för att skapa tvekan och förvirrig hos motståndarna. Jag tycker att han spelade den rollen riktigt briljant till höger och till vänster också.”

Intervju med Weghorst

Vår nya forward Wout Weghorst satt ner med klubbens media och pratade om sina ambitioner, sin personlighet och mer. Läs höjdpunkterna från intervjun nedan.

Taggad att komma igång

“Jag är riktigt taggad, förstås. Det är en fantastisk känsla. Den senaste veckan, när jag för första gången hörde deras intresse var det speciellt och ja, jag är stolt över att allt är klart nu. Jag är en United-spelare.”

Rätt ögonblick

“Det är bra för mig. För att vara ärlig tror jag också att det är rätt ögonblick eftersom jag känner mig som fotbollsspelare – jag är 30 år gammal nu. Jag har också redan erfarenhet av Premier League – det var inte så framgångsrikt som jag hoppats – och jag längtar verkligen och ser fram emot att komma tillbaka hit, för enligt mig så är det fortfarande den största ligan i världen och nu så kommer jag att spela för en av de största klubbarna i England.”

Tillbaka i Premier League

“Jag känner mig inte klar, inte färdig. Det fungerade inte första gången som jag hoppades och jag är verkligen hungrig att visa mig, hjälpa laget. Självklart är vi på ett riktigt bra spår nu. De senaste veckorna, månaderna faktiskt, har det gått riktigt positivt här och jag vill bara bidra och ge mitt bästa och ge allt för klubben och jag försöker vara en del av den framgångsrika vägen vi går.”

Varmt välkomnande

“Jag känner såklart de holländska killarna, Donny [van de Beek] och Tyrell [Malacia]. Och för övrigt kände jag inga andra killar. Jag spelade naturligtvis mot några av dem, men ja, faktiskt de tre första dagarna, har jag fått ett riktigt bra och varmt välkomnande och jag tycker att det är ett riktigt trevligt gäng, har jag redan märkt, så jag tror inte att det kommer att vara några problem.”

Ambitionerna är tydliga

“Troféer. Det är ganska lätt. Troféer, och det är också vad managern berättade om, förväntningarna som finns här. Även min roll och, ja, det är också något jag vill ta med mig. Som jag sa tidigare i intervjun, jag kommer bara att ge allt jag har för att klubben ska bli framgångsrik, vinna matcherna och, naturligtvis, vinna troféer.”

Positiva ord om nya tränaren

“Jag kommer från Nederländerna, naturligtvis talade spelarna från landslaget alltid mycket om honom. Sättet han tränar på, hur han lever fotboll, lever för att vinna också. Så för mig är det här de första dagarna. Naturligtvis känner jag honom men har aldrig arbetat med honom på en riktigt seriös basis som nu.”

Mål, mål, mål

“Jag vill göra mål här. Jag är en anfallare och jag tror att alla anfallare vet det; du lever för att göra mål. Det är det vi jobbar för hela veckan för att få det gjort på helgen och det är definitivt något jag vill uppnå här också.”

Duktig i pressen

“Jag tror att det är är en av mina styrkor. Särskilt utan bollen att sätta press på en motståndare, att vara aktiv och även under tiden i Burnley spelade vi mycket så. Det är något jag kan och det är också något i sättet som tränaren [Ten Hag] vill spela. Han vill spela aggressivt, han vill gå högt på planen, försöka få tillbaka bollen där så snabbt som möjligt och jag tror att jag kan hjälpa laget med det.”

Nummer 27

“Naturligtvis tittade jag på de nummer som var lediga och tillgängliga. Två och sju blir ju nio, – en anfallares nummer. Jag hade en känsla för det och naturligtvis när jag kom hit hörde jag att det var Alex [Telles] nummer, han blev utlånad. Så ja, jag var först tvungen att fråga honom om det var ok, så jag sa till dem [United] att det var viktigt för mig och sedan var det till slut inga problem så tack till honom också. Så ja, jag går för 27 och det är faktiskt bara för att jag hade en bra känsla för det.”

Wout Weghorst som person.

“Utanför planen, runt planen, skulle jag säga att det inte är någon skillnad. Jag är också någon som det du ser är vad du får. Jag tror att jag är riktigt genuin, också ganska känslomässig, och ja, en tystlåten person. Jag gillar att vara hemma också, spendera tid med min familj, med barnen förstås. Jag har alltid jobbat hårt och jag försöker alltid ge 100 procent i allt jag gör. Oavsett om det är fotbollsrelaterat eller hemma som pappa. Jag försöker bara vara den bästa versionen av mig och den bästa personen jag kan vara.”

Ratcliffe går med i budgivningen

Sir Jim Ratcliffes multinationella företag Ineos har gått med i budgivningen för att köpa Manchester United, det rapporterar The Times.

Ratcliffe, som tidigare visat intresse för att investera i klubben, har uttalat att han officiellt finns med i kampen om att köpa klubben från Glazers. Ratcliffe är den första intressanten att offenligt klargöra sin vilja att köpa klubben.

“Vi har formellt gått med i processen” sade en talesperson för Ratcliffe under tisdagen. Andra bud väntas från USA, Mellanöstern och Asien.