Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Crystal Palace - Manchester United
Det stora fokustestet

Manchester United har vunnit nio matcher i rad. För blott andra gången på den här sidan Sir Alex Ferguson. På söndag åker vi till Arsenal för match mot serieledarna. Plötsligt kan vi blanda oss i det hela…

Men vi får inte glömma Crystal Palace. Det skulle vara lätt att redan nu tänka på Arsenal. Gör spelarna det kan kvällens match mot Crystal Palace bara sluta med en förlust. Hittills har vi inte fått någon anledning att tvivla på den här truppens förmåga att ta en match i taget. Palace borta insprängd mellan matcher mot tabelltvåan och tabellettan är emellertid det definitiva fokustestet. Självklart är det ett test vi ska klara.

Vår senaste ligamatch mot Palace var ett brott mot sporten fotboll. Vi hade ingenting då. Vårt lag var ett haveri under ledning av en manager helt utan karisma. Så mycket har ändrats sedan dess. Idag är det inte svårt att vara positiv som Manchester United-supporter. Erik ten Hag har på mycket kort tid förändrat precis allt.

Erik ten Hag är boss. Han tolererar inte att spelarna saknar fokus.

Ett dilemma idag är att våra brasilianska mittfältare Casemiro och Fred har dragit på sig fyra varningar i Premier League. Den femte innebär avstängning i en match (gränsen höjs till tio varningar efter kvällens match). Vi kan väl leva utan Fred. Men att åka till Arsenal utan Casemiro skulle försvaga oss kraftigt.

Så det bästa kanske är att låta Casemiro vila ikväll? Om Ten Hag tycker att det är bäst så litar jag på honom. Men spontant tänker jag att det skulle vara ett stort negativt signalvärde. Bänkas Casemiro ikväll skriker det till hela världen att vi bryr oss mer om matchen mot Arsenal.

Klyschan säger att nästa match alltid är viktigast. Manchester United är mycket bättre än Crystal Palace. Men om vi inte tar kvällens match på fullaste allvar förlorar vi.

I övrigt är laget inte mycket att orda om. Det mesta tar ut sig självt. Vila spelare kan vi göra mot Reading i FA-cupen. Kanske kan vi också rotera lite smått mot Nottingham i Ligacupen. För även om det är semifinaler så är det ett lag United ska besegra, framför allt över två matcher med returen på hemmaplan.

Ikväll kan vi kanske slänga in Lisandro Martínez i mittförsvaret. Detta för att låta Luke Shaw dominera vänsterkanten. I anfallet är Antony förstås tillbaka i startelvan och möjligen behöver Anthony Martial eller Marcus Rashford vila.

I första hand öppnar det för Alejandro Garnacho. Det skulle vara skoj att se Wout Weghorst från start. Gissningsvis får han emellertid börja sin Unitedkarriär som inhoppare.